Majiteľov smartfónov OnePlus a OPPO sa táto zmena nijako nedotkne.

Zakladateľ OnePlus Liu Zuohu uviedol: „Na základe jednomyseľného odporúčania hlavných riadiacich tímov OnePlus a OPPO sme sa rozhodli zlúčiť tím OnePlus a tím OPPO. OnePlus sa stane nezávisle prevádzkovanou značkou v rámci OPPO.

OPPO a OnePlus už fúziu potvrdili, že organizačné zmeny nastali z dvoch hlavných dôvodov. Jedným z nich je otvorenie vnútornej štruktúry pre efektívnejšiu účasť na trhu s mobilnými telefónmi. Druhým dôvodom je zmena v organizácii a personáli, čím sa majú obe spoločnosti pripraviť na výrobu automobilov.

OPPO aj OnePlus sú spoločnosti patriace pod BBK Electronics Corporation. Okrem dodávateľského reťazca a zdieľania výroby boli značky vždy prevádzkované nezávisle. Rozdielne je aj ich umiestnenie na trhu. Situácia sa však za ostatné dva roky mierne zmenila.

Nové príležitosti

Na trh s elektromobilmi už začalo vstupovať veľa netradičných výrobcov. Najlepším príkladom je Xiaomi, ktoré oznámilo, že v nasledujúcich rokoch zainvestuje viac ako 10 miliárd dolárov. Prvý elektromobil Xiaomi sa na trhu objaví v najbližších dvoch-troch rokoch.

V skutočnosti je na trhu so smartfónmi príliš veľa značiek. Preto tradiční výrobcovia smartfónov hľadajú nové príležitosti. Výsledkom je, že už ponúkajú TWS slúchadlá, notebooky, inteligentné domáce spotrebiče atď. Proces transformácie oboch spoločností sa technicky začal začiatkom tohto roka, keď spoločnosti OnePlus a Oppo spojili tímy pre výskum a vývoj v oblasti hardvéru a softvéru, od čoho si predovšetkým OnePlus veľa sľubuje.

V tomto zmysle prijali spoločnosti ďalšie logické rozhodnutie.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Takto vyzerá Windows 11: Pozrite si prvé screenshoty

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.

Nechajte nám správu