Nový fitnes náramok je prvým zariadením výrobcu v tomto segmente.

OnePlus si je vedomé, že okrem smartfónov a slúchadiel, musí svoju ponuku rozšíriť o fitnes náramky a neskôr aj o inteligentné hodinky. OnePlus Band je cenovo dostupným inteligentným náramkom so snímačmi tepu a SpO2, sledovaním spánku, farebným displejom, dlhou výdržou batérie a množstvom športových režimov.

Obsahuje 1,1-palcový Amoled displej s rozlíšením 126 × 294 pixelov s dotykovým ovládaním, pričom na náramku nie sú žiadne fyzické tlačidlá. Displej je možné prispôsobiť podľa želaní používateľa. Na výber je až 37 rôznych ciferníkov (5 je priamo v náramku). Náramok je veľmi ľahký. Funkčná časť má 10,3 gramu, pričom remienok má 12,3 gramu. Celková hmotnosť je teda príjemných 22,6 gramu. 

OnePlus Band

Zdroj: OnePlus

Remienok OnePlus Band je dostupný v troch prevedeniach – čierny, prevedenie Navy (modrý) a Tangerine Gray (zvnútra oranžová, zvonka šedá). Priamo v balení pritom nájdete iba čierny remienok. Ďalšie dve možnosti sú dostupné ako príslušenstvo. V zariadení je preddefinovaných 12 rôznych cvičebných režimov a jeden samostatný režim (Free Training) pre aktivity, ktoré sa nenachádzajú v náramku. Odolnosť voči vode je na úrovni IP68. Nechýba ani Bluetooth 5.0. 

Výdrž batérie na jedno nabitie je podľa výrobcu až dva týždne. Ide pravdepodobne o hodnotu „zlatej strednej cesty„, kedy sa nevyužívajú všetky funkcie náramku. Údaje z náramku je možné prispôsobiť a sledovať v novej aplikácii OnePlus Health dostupnej v Obchode Play.

Cena OnePlus Band je 2 799 INR (prepočet 31,29 eur), ale uvádzacia cena je iba 2 499 INR (prepočet 27,94 eur). Uvedenie na trh a dostupnosť budú ešte upresnené.

OnePlus Band

Zdroj: OnePlus

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Xiaomi Mi Band 5: S očakávanými vylepšeniami (RECENZIA)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.