Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

O škodlivosti fajčenia sa už toho popísalo veľa, najnovší vývoj v predaji elektronických cigariet cez e-shopy to dokazuje.

Elektronické cigarety sú alternatívou ku fajčeniu. Ide o vaporizéry, teda prístroje, ktoré nespaľujú tabak, ale naopak zahrievajú tekuté náplne na paru, ktorú potom užívateľ vdychuje. Záujem o elektronické cigarety a ich predaj online medziročne vzrástol v priemere o 10 percent. Ich užívatelia pritom majú z čoho vyberať. „Na Heureke je dostupných takmer 400 rôznych typov a druhov e-cigariet a stovky alternatív príslušenstva, ako sú napríklad náplne,“ vysvetľuje obsahová manažérka najväčšieho nákupného radcu Heureka Alexandra Čermáková.

„Dôležitým kritériom pre užívateľov e-cigariet je sila batérie. Tí, ktorí chcú cítiť silnejší účinok vaporizérov, volia väčšiu kapacitu batérie a naopak. Tento faktor totiž hrá rolu aj pri sile nikotínu v elektronickej cigarete,“ približuje Čermáková. „Naše štatistiky ukazujú, že zákazníci najčastejšie siahajú po e-cigaretách s výkonom nad 2300 mAh. Druhé najobľúbenejšie sú tie s výkonom medzi 1500 a 2200 mAh,“ dodáva Alexandra Čermáková z Heureky.

Elektronické cigarety boli zároveň obľúbeným vianočným darčekom Slovákov. Ich predaj dosiahol vrchol v októbri a decembri, teda pred sviatkami. „Najdrahšie elektronické cigarety na Heureke stoja približne 50 eur, ale priemerná cena týchto produktov je oveľa nižšia, asi 15 až 25 eur,“ uzatvára Čermáková.

Značky: