Nový Opel Mokka je úplne iný ako jeho predchodca – v tomto prípade platí na 100%, že nezostal kameň na kameni a výsledok práce dizajnérov a inžinierov je na prvý pohľad skvelý.

Tento model je prvým vozidlom s novou tvárou značky – prednou maskou Opel Vizor. To isté platí aj pre nový znak a názov modelu uprostred zadnej časti vozidla. Okrem toho je nová Mokka prvým vozidlom značky, ktoré sa môže pochváliť Pure Panelom a plne digitálnym kokpitom. V úvode ešte dodajme, že ide o vôbec prvý Opel, ktorý hneď od spustenia predaja ponúkne elektrický pohon + spaľovacie motory.

„Nová Mokka je dôkazom, že sme splnili svoj sľub z augusta 2017, keď došlo k spojeniu so skupinou PSA,“ uviedol generálny riaditeľ spoločnosti Opel Michael Lohscheller. „Povedali sme, že budeme elektrifikovať Opel a postaráme sa o to, aby spoločnosť bola zisková. Toto vozidlo sme vytvorili úplne od nuly s nevídaným nadšením a maximálne odhodlaní priviesť značku Opel k svetlej a vzrušujúcej budúcnosti.“

Opel Mokka zaujme proporciami a precíznosťou do posledného detailu. Pre výrazný a čistý vzhľad tohto kompaktného päťmiestneho auta s dĺžkou iba 4,15 metra sú typické krátke previsy a široký postoj. Najzaujímavejším prvkom pri pohľade spredu je spomínaná maska Opel Vizor. Filozofia čistého vzhľadu sa prejavuje aj v interiéri. Nový Opel Pure Panel s dvomi širokouhlými displejmi sa zameriava len na to podstatné – je prehľadne štruktúrovaný a ľahko pochopiteľný. Dizajnéri spoločnosti Opel kládli veľký dôraz na digitálnu detoxikáciu. Systému dali intuitívne ovládanie, aby nedochádzalo k rozptyľovaniu vodiča. Stále možno tlačidlami ovládať najdôležitejšie funkcie, no bez potreby prechádzať cez nižšie úrovne menu.

Opel Mokka

2020 Opel Mokka

Elektrika alebo najmodernejšie spaľovacie motory?

Prvýkrát v dejinách značky Opel bude nový model Mokka hneď od spustenia predaja dostupný aj v čisto elektrickej verzii. Elektromotor ponúka výkon 100 kW (136 k) a maximálny krútiaci moment 260 Nm. Vodič má na výber tri režimy – Normal, Eco a Sport. V záujme optimálneho využitia energie uloženej v 50 kWh akumulátore je maximálna rýchlosť elektronicky obmedzená na 150 km/h. Vozidlo štandardne ponúka možnosť rýchleho nabíjania jednosmerným prúdom pri výkone 100 kW, pri ktorom sa akumulátor za 30 minút nabije na 80% kapacity. Opel Mokka-e ponúka dojazd až 324 kilometrov (podľa WLTP).

„Opel poskytuje v prípade akumulátora záruku na osem rokov/160 000 km.“

Opel Mokka

Opel e-Mokka

Živé a podľa výrobcu úsporné zážihové a vznetové motory poskytujú výkon od 74 kW (100 k) do 96 kW (130 k). Základná pohonná jednotka sa štandardne kombinuje so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou. V prípade výkonnejšieho motora si zákazníci môžu vybrať 6-stupňovú manuálnu alebo 8-stupňovú automatickú prevodovku. 1,5-litrový vznetový agregát (81kW / 250Nm) bude spojený so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou.

Chýbať nesmú Intelli-Lux LED svetlomety a moderné asistenčné systémy

Nová Mokka ostáva verná tradícii, ktorá definuje značku Opel – sprístupňovanie inovačných technológií z vyšších trhových segmentov širokému spektru zákazníkov. Patria sem pokročilé systémy, ako napr. adaptívny tempomat (ACC) a systém aktívneho vedenia v jazdnom pruhu. Samozrejmosťou sú inteligentné (adaptívne) LED svetlomety, ktoré môžete mať za príplatok. Všetky varianty tohto modelu sú štandardne vybavené elektrickou parkovacou brzdou a systémom rozpoznávania dopravných značiek. Okrem toho je k dispozícii 180-stupňová zadná kamera a automatický parkovací asistent.

Mokka ponúka tri verzie multimediálneho systému – Multimedia Radio, Multimedia Navi so 7-palcovým dotykovým displejom a systém Multimedia Navi Pro s 10-palcovým dotykovým displejom s vysokým rozlíšením, ktorý stojí na vrchole ponuky. Obrazovky sú zabudované do nového Pure Panela – naklonené smerom k vodičovi. Prístrojový panel pred vodičom má uhlopriečku 12-palcov. Okrem toho sa môžete tešiť na veľmi pohodlné sedadlá, ktoré sú pre túto značku štandardom (máme overené). Interiér bude dostupný v látke, koži alebo alcantare. Vrcholom sú vyhrievané kožené sedadlá s masážnou funkciou pre vodiča.

Tak ako, zaujal vás nový Opel Mokka?

Zdroj: Opel

Prečítajte si aj:

Luxusné SUV kupé od Renaultu? Nech sa páči, ARKANA mieri do Európy! (Fotogaléria)

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE

Nechajte nám správu