Spoločnosť Microsoft potvrdila, že fanúšikovia tejto platformy sa už na nej nových funkcií nedočkajú. 

Joe Belfiore, viceprezident Microsoftu pre Windows Experience v nedeľu prehlásil, že spoločnosť už nemá žiadne nové plány s touto platformou alebo hardvérom pre Windows 10 Mobile.

„Samozrejme, budeme pokračovať v podpore tejto platformy, prídu opravy, záplaty aj bezpečnostné updaty. Ale vytváranie nových funkcií už nie je našim primárnym zameraním.“ – napísal Belfiore na svoj Twitter.

Belfiore, ktorý predtým viedol tím pre „Telefóny/Tablety/PC verzie Windows“, už v auguste prehlásil, že používa telefón označený ako Microsoft edícia Samsung Galaxy S8  a vysvetlil, prečo používa telefón v skutočnosti poháňaný operačným systémom Android. Je to výhodnejšie a jednoduchšie.

Táto verzia telefónu sa pritom v USA predáva v značkových predajniach Microsoftu a je špeciálne prispôsobená na beh aplikácií od firmy Microsoft. Podobne na Androidom poháňaný telefón prešiel aj Bill Gates.

Pravdepodobne najväčším problémom platformy Windows 10 Mobile bol nedostatok aplikácií. To sa Microsoft snažil vyriešiť podporou vývojárov, ale pre nich to aj tak nebolo zaujímavé. Týchto telefónov nebolo medzi používateľmi veľa. Microsoft prišiel na vysoko-konkurenčný trh jednoducho neskoro a tento vývoj sa aj napriek obrovským investíciám nepodarilo zmeniť.

Spoločnosť HP tiež oznámila, že nebude pokračovať vo vývoji telefónu Elite X3, čo bolo asi najpokrokovejšie zariadenie pre Windows 10 Mobile a pritom nenieslo na sebe značku Microsoft.

Šéf Microsoftu, Satya Nadella tvrdí, že zameranie mobilnej divízie bude teraz smerované na okuliare pre rozšírenú realitu, Microsoft HoloLens.

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.