Doplnené 29. 9. 2020, 22:22 – Orange zatiaľ neaktualizoval svoj status na Facebooku ani inak neoznámil odstránenie výpadku, avšak v našom prípade už optický internet funguje korektne.

Doplnené 30. 9. 2020 – Orange zmazal status z Facebooku, v ktorom komunikoval výpadok. Považujeme to za znak toho, že už je problém odstránený.

Pôvodný článok 29. 9. 2020, 17:41 – Na odstránení problému pracuje.

Orange na svojom Facebooku oznámil, že má plošný výpadok internetu na Slovensku. Pôvodne sa výpadok týkal optického internetu, neskôr sa objavili problémy aj s niektorými mobilnými službami.

Operátor v krátkom príspevku uvádza, že „eviduje výpadok internetových služieb„. Na odstránení problému intenzívne pracuje, zároveň sa ospravedlňuje za prípadné komplikácie. Ďalšie informácie nemáme k dispozícii.

Pevný internet od Orangeu používajú súkromne aj niektorí členovia redakcie. V našom prípade sme zaznamenali výpadok po 15:00. Predpokladali sme, že ide o krátkodobý výpadok, ktorý sa veľmi zriedkavo objavil aj v minulosti. Avšak je zrejmé, že ide o väčší problém, ktorý Orange verejne komunikuje aj na Facebooku.

Používatelia služieb od Orangeu v rámci príspevku na Facebooku upozornili aj na problémy so 4G Firemným internetom na doma, resp. so 4G internetom v niektorých lokalitách. Niektorým používateľom pomohlo prepnutie na 3G sieť. Situáciu sledujeme a článok budeme aktualizovať.

Zdroj: Orange

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit