Služba Orange TV je od 15. augusta 2018 dostupná vo vynovenej podobe.

Orange začal od polovice augusta ponúkať svoju televíznu službu aj cez satelit a rozšíril tak existujúcu ponuku, ktorá sa doteraz obmedzovala na televíziu cez optiku a cez internet. Aktuálne teda ponúka svoju TV službu pre 99% slovenských domácností, čo predstavuje výrazný nárast pokrytia – jeho televízia cez optiku bola doteraz k dispozícii pre 22% domácností.

Pokiaľ zvažujete predplatenie televíznej služby od Orangeu, máte k dispozícii tri možnosti. Najlepšiu kvalitu aj naďalej ponúkne Orange TV cez optiku – táto služba bola dostupná aj v minulosti pod názvom FiberTV a k jej používaniu budete potrebovať aj optický internet od Orangeu. Na druhom mieste je z hľadiska kvality nová služba Orange TV cez satelit a k dispozícii je aj výrazne vynovený variant Orange TV cez internet. Jeho hlavnou výhodou je najmä flexibilita a sloboda toho, kde a ako budete televízne vysielanie sledovať.

Služba Orange TV je najnovšie dostupná pre 99% slovenských domácností

Orange TV cez satelit

Orange TV cez satelit využíva na distribúciu video obsahu družicu 16° East. Orange ponúka používateľom kompletný inštalačný balíček v cene 73 eur, ktorý obsahuje parabolu, kábel aj LNB. Takisto predáva CAM modul, pripravuje aj vlastný set-top box pre satelit. Z pohľadu používateľa je podstatné, že si môžete kúpiť všetok hardvér od Orangeu alebo využiť existujúce zariadenia, ktoré máte už doma.

Štartovacia ponuka satelitnej TV pozostáva z troch variantov, ktoré obsahujú 16+ TV kanálov za 6 eur mesačne až do 45 TV kanálov za 15 eur mesačne. Operátor sľubuje rozširovanie TV kanálov a verí, že o pár týždňov / mesiacov bude ponuka bohatšia. Pri aktivácii novej služby dostanete bezplatný prístup k prémiovým kanálom Orange Sport + HBO na 3 mesiace ako darček.

Home Basic TVHome Optimal TVHome Premium TV
Viac ako 16 TV stanícViac ako 30 TV staníc45 TV staníc
6 € mesačne10 € mesačne15 € mesačne

*Ceny sú uvedené pri 24-mesačnej viazanosti.

V prípade Orange TV cez satelit využijete vlastný hardvér alebo si kúpite zariadenia od Orangeu

Orange TV cez internet

Výraznej zmeny sa dočkala služba Orange TV cez internet. Tá bola v minulosti dostupná ako doplnková služba, teraz však ide o samostatnú službu na úplne inej úrovni, ako tomu bolo v minulosti.

Službu môžete sledovať na PC, notebooku, mobilných zariadeniach, ale aj na televíznej obrazovke. Pre tento účel je určený set-top box Arris VIP 4302, ktorý Orange ponúka aj pre Orange TV na optike – vo verzii pre Orange TV cez internet však toto zariadenie funguje z technického hľadiska trochu inak. Výhodou však je, že ho môžete prenášať a sledovať televízne vysielanie všade tam, kde máte k dispozícii káblové pripojenie do internetu a samozrejme aj televízor alebo projektor s HDMI portom.

Úplnou novinkou bude tzv. TV adaptér. Orange ho chce ponúknuť na jeseň tohto roku. Je to zariadenie, ktoré sa pripojí do HDMI portu televízora a umožní posielať obraz z mobilnej aplikácie do televízora. Orange naznačil aj podporu pre Apple TV a nevylučuje ani podporu pre Chromecast či Android TV. V prípade Chromecastu je situácia komplikovaná z toho hľadiska, že Google tento produkt na Slovensku oficiálne nepredáva.

Služba Orange TV cez internet bude dostupný v dvoch variantoch a aj v tomto prípade získate prístup k Orange Sportu a HBO na 3 mesiace zadarmo ako darček.

GO Basic TVGO Optimal TV
Viac ako 16 TV stanícViac ako 30 TV staníc
6 € mesačne10 € mesačne

*Ceny sú uvedené pri 24-mesačnej viazanosti.

Orange TV cez internet môžete sledovať prostredníctvom rozličných zariadení. Pribudnúť by mala aj aplikácia pre Apple TV

Orange Sport pre každého

Hlavným lákadlom novej Orange TV bude TV kanál Orange Sport. Ten počas najbližších 3 sezón ponúkne vysielanie Ligy majstrov, v ponuke bude aj slovenská Fortuna liga a ďalšie športové súťaže.

Orange Sport bude dostupný pre zákazníkov služby Orange TV za extra poplatok a to samostatne alebo ako súčasť veľkého športového balíka. Kľúčová informácia však je, že si ho budú môcť predplatiť aj používatelia, ktorí TV službu od Orangeu nemajú. Tí si budú môcť aktivovať Orange Sport prostredníctvom SMS správy a to na obdobie 24 hodín za cenu 2 eurá alebo na jeden mesiac za 4 eurá. Ligu majstrov alebo slovenskú ligu si tak bude môcť pozrieť naozaj ktokoľvek.

Orange tiež naznačil, že do budúcnosti plánuje prinášať exkluzívny obsah aj zo segmentu filmov, seriálov a rozprávok. V porovnaní s konkurenciou vidí výhodu aj vo vlastnom 31-dňovom TV archíve v HD kvalite. V prípade satelitnej Orange TV však archív momentálne nie je dostupný. Operátor to chce časom zmeniť.

Orange Sport si môže objednať hocikto prostredníctvom SMS správy

Prečítajte si aj:

A je to tu! Orange TV si už pozriete aj cez satelit a internet

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit