Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Portfólio klientov Orange TechParku sa rozšírilo o top zákazníka zo slovenského bankového sektora.

V budove jedného z najmodernejších dátových centier na Slovensku – Orange TechParku – bolo ostatných niekoľko mesiacov rušnejšie. V priebehu roka 2021 sa tu definitívne zavŕšil približne dvojročný projekt relokácie dátového centra Tatra banky do týchto priestorov. Celý projekt bol výrazne ovplyvnený pandemickou situáciou – realizovaný bol bez osobných stretnutí a samotná relokácia prebiehala za veľmi prísnych protipandemických opatrení. Aktuálne má však takmer 300 m2 Orange Techparku už reálne nového nájomníka a fáza samotného presunu technológií, ktorá trvala pol roka, umožnila spustiť reálnu prevádzku dátového centra Banky v nových priestoroch.

“Hlavnými výhodami, ktoré môže Orange TechPark partnerom ponúknuť je vysoká miera  bezpečnosti, spoľahlivosť, profesionálny tím, ale tiež ekonomická efektivita. Sme radi, že naša investícia do kvality nám umožnila poskytovať v dátovom centre služby na takej úrovni, ktorá spĺňa aj vysoké štandardy bankového sektora,” hovorí Zuzana Nemečková, riaditeľka úseku marketingu a predaja firemným zákazníkom zo spoločnosti Orange Slovensko.

„Pre relokáciu dátového centra sme hľadali spoľahlivého partnera, ktorý by spĺňal požiadavky pre naše technológie. Ceníme si spoluprácu so spoločnosťou Orange, ktorá nám pomáha doručovať špičkové služby pre našich klientov v Tatra banke,“ uviedol Martin Galo, riaditeľ odboru IT služieb Tatra banky.

O dátovom centre Orange TechPark

Orange TechPark patrí medzi dátovými centrami k technologickej špičke a je jedným z najbezpečnejších takýchto objektov na Slovensku. Spĺňa štandardy TIER III* čo znamená 99,982 % dostupnosť služieb a špičkové vybavenie priestorov. Orange TechPark ponúka vysokú mieru bezpečnosti dát a technológií z hľadiska či už fyzickej alebo kybernetickej bezpečnosti, a vďaka moderným energetickým riešeniam prináša nižšie náklady pre zákazníka v kombinácii s ekologickým prístupom.

Značky: