Nová generácia prináša viacero zlepšení z hľadiska celodňového monitorovania zdravia.

Doplnené: Oura Ring 3 už reálne používam. Moje poznatky z používania nájdete v recenzii, alebo si môžete pozrieť videorecenziu.

Oura Ring je inteligentný prsteň so zameraním na monitorovanie zdravia. Jeho prvá generácia prišla na trh na prelome rokov 2015/2016 s nevábnym a veľkým dizajnom. Druhá generácia s krajším a elegantnejším dizajnom, ktorý už pripomína skutočný prsteň, bola predstavená na jar 2018. A Oura teraz predáva tretiu generáciu svojho zariadenia.

Oura Ring 3 vyzerá na prvý pohľad totožne s druhou generáciou. Obsahuje však 3× toľko senzorov, vďaka čomu dokáže získať presnejšie údaje a meria tep aj v situáciách, kedy Oura Ring 2 fungovala iba ako pekný šperk na prste. Mám na mysli celodňové meranie tepu a meranie tepu počas cvičenia. Aj vďaka tomu možno definovať Ouru Ring 3 ako prsteň, ktorý môže (čiastočne) nahradiť aj inteligentné hodinky.

Nová Oura má vo výbave zelené, červené a infračervené LED diódy. Zelené diódy umožňujú meranie tepu počas dňa a cvičenia, červené diódy zabezpečujú meranie okysličenia krvi SpO2 a infračervené diódy sa využívajú na pokročilé meranie tepu počas noci, pričom sa vyhodnocuje aj variabilita srdcového tepu.

Oura Ring 3 takisto využíva nový a presnejší systém na meranie telesnej teploty. Ten môže v predstihu upozorniť na prípadnú chorobu a zároveň je užitočný aj z hľadiska sledovania si menštruačného cyklu. Oura takisto sľubuje nový a zlepšený algoritmus na monitorovanie spánku, ktorý bude k dispozícii na jeseň 2022.

Ako sa odlišuje od druhej generácie?

Ak teda porovnáme prsteň Oura Ring 2, ktorý som používal aj ja, s novou generáciou – hlavným rozdielom sú funkcie na monitorovanie zdravia počas dňa. Oura Ring 2 je veľmi dobrý nástroj na analýzu spánku a tretia generácia by mala túto funkcionalitu ešte zlepšiť. A zároveň pridala už spomenuté funkcie na analýzu tepu počas dňa a cvičenia, meranie SpO2, pokročilú analýzu nameraných dát a prémiový obsah.

Výdrž batérie, nabíjanie a rozmery sú totožné v oboch prípadoch. Oura Ring 3 je vyrobený z titánu, má odolnosť voči vode do hĺbky 100 metrov a ponúka výdrž na úrovni 4 až 7 dní. Nabíjanie trvá 20 až 80 minút. Hmotnosť prsteňa je od 4 do 6 gramov, hrúbka je 2,55 mm a šírka je 7,9 mm.

Dojmy z používania Oura Ring 3 nájdete v recenzii, TU.

Oura Ring 3
Oura Ring 3

Aj s voliteľným predplatným

A rovnako treba upozorniť na to, že Oura Ring 3 vyžadujete predplatné, aby ste získali prístup ku všetkým nameraným dátam. Predplatné je voliteľné, stojí 5,99 eur mesačne a pri kúpe prsteňa získate polročné predplatné zadarmo.

Pokiaľ sa predplatné rozhodnete nevyužívať, Oura vám bude vyhodnocovať iba základné informácie, ako je skóre za pripravenosť, aktivitu a spánok. Prsteň Oura Ring 3 si môžu záujemcovia objednať cez oficiálny web ouraring.com. Cena začína od 314 eur + 15 eur za poštovné. Zľavu 40 eur získate, pokiaľ použijete tento odkaz.

Prsteň používam od jeho uvedenia na trh, recenziu si prečítajte TU.

Zdroj: Oura, vlastné

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit