Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Panasonic predstavuje dva nové Blu-ray prehrávače s ultravysokým rozlíšením, DP-UB150 a DP-UB450. Oba podporujú technológiu dynamických metadát HDR10+, model UB450 navyše systém Dolby Vision. Nová HDR technológia optimalizuje jas pre každú scénu individuálne a verne tak reprodukuje obraz podľa pôvodnej predstavy filmárov. S prehrávačmi DP-UB150 a DP-UB450 získate obraz rovnako kvalitný ako v kine.

Prehrávače sú kompatibilné s technológiou Dolby Atmos. Ak ich prepojíte so zodpovedajúcim audiosystémom, napríklad televízorom, soundbarom alebo zosilňovačom, môžete si vychutnať jedinečný zážitok priestorového zvuku. Na rozdiel od bežných surround systémov využíva Dolby Atmos viac kanálov k presnému priestorovému podaniu efektov a zvukov a pracuje tiež so zvukmi smerovanými zhora. V kombinácii so zodpovedajúcim audiozariadením tak čaká divákov skutočne unikátny filmový zážitok.

Novinky rozširujú rodinu Blu-ray prehrávačov Panasonic krátko po predstavení vlajkovej lode UB9000, ktorá bola porotou EISA označená ako výrobok roka pre sezónu 2018-2019 v kategórii UHD Blu-ray prehrávač najvyššej kategórie.

Vynikajúci obraz v 4K a HDR

Podpora technológií HDR10+ a Dolby Vision

Oba modely sú vybavené systémom pre prehrávanie obrazu s vysokým dynamickým rozsahom (HDR). Táto technológia zabezpečuje lepšie vykreslenie detailov predovšetkým v tmavých scénach a výsledkom je prirodzenejší obraz oproti štandardnému dynamickému rozsahu. Pre vytúžený výsledok je okrem prehrávača potrebný tiež televízor s podporou HDR.

Nové prehrávače idú však ešte ďalej – oba sú kompatibilné s technológiou HDR10+, najnovšou verziou HDR. Pomocou tzv. dynamických metadát optimalizuje tento systém úroveň jasu priebežne, nepracuje s jedinou stálou úrovňou nastavenia. Výsledkom je intenzívnejší zážitok pri sledovaní filmov s dynamickejším, farebnejším a vernejším obrazom ako predtým. Model UB450 podporuje navyše štandard Dolby Vision. Ak máte k dispozícii kompatibilný televízor (napr. nový model Panasonic GZ2000), získate špičkový obraz bez ohľadu na to, v akom formáte HDR je film kódovaný.

Podpora 4K záznamu z kamery i fotografií v JPG

Nové Blu-ray prehrávače Panasonic vedia bez problémov prehrať aj záznamy z kamier v rozlíšení 4K vo formáte MP4. To isté platí pre fotografie v JPG, takže si môžete vychutnať snímky či filmy z dovolenky v plnej kráse.

 

Špičkový zvuk: Jedinečné audio technológie

Prehrávanie zvuku vo vysokom rozlíšení v mnohých formátoch

Oba nové modely prehrávajú zvuk vo vysokom rozlíšení. Okrem bežných súborov MP3, AAC alebo WMA si rozumejú aj s modernými kvalitnými formátmi ako DSD (11,2MHz / 5,6MHz / 2,8MHz) ALAC, FLAC, WAV alebo AIFF.

Ak máte k dispozícii nahrávky v štúdiovej kvalite, stačí pripojiť prehrávač k domácemu audiosystému zodpovedajúcich parametrov a môžete si vychutnávať hudbu plnú pôvodných detailov.

Twin HDMI Pure AV (oddelené HDMI porty pre audio a video)

Nové prehrávače UB450 a UB150 sú vybavené oddelenými HDMI portmi pre prenos obrazového (4K) a zvukového signálu. Tým dochádza k eliminácii nežiaduceho šumu a výsledkom je čistý zvuk v najvyššej možnej kvalite. Prehrávač si rozumie aj s najmodernejším priestorovým formátom Dolby Atmos*. V kombinácii s kompatibilným audiosystémom si tak môžete vychutnať zvuk s oveľa lepším priestorovým podaním ako predtým.

 

* Platí pre Blu-ray disky s podporou Dolby Atmos.

 

DP-UB450 – funkcie a parametre

Obraz vo vysokej kvalite

  • Prehrávanie Ultra HD Blu-ray (4K / HDR)
  • Podpora HDR10 + s dynamickými metadátami
  • Podpora Dolby Vision
  • Výstup 4K 60p / 50p / 4: 4: 4
  • Fotografie v JPG
  • Prehrávanie Full-HD 3D Blu-ray Disc

 

Zvuk vo vysokej kvalite

  • Prehrávanie zvuku vo vysokom rozlíšení – DSD (11,2MHz / 5,6MHz / 2,8MHz), ALAC, FLAC, WAV, AIFF
  • Twin HDMI Pure AV (oddelený výstup pre obraz a zvuk)
  • Digitálny audio výstup (koaxiálny)

 

DP-UB150 – funkcie a parametre

Obraz vo vysokej kvalite

  • Prehrávanie Ultra HD Blu-ray (4K / HDR)
  • Podpora HDR10+ s dynamickými metadátami
  • Výstup 4K 60p / 50p / 4: 4: 4
  • Fotografie v JPG
  • Prehrávanie Full-HD 3D Blu-ray Disc

 

Zvuk vo vysokej kvalite

  • Prehrávanie zvuku vo vysokom rozlíšení – DSD (11,2MHz / 5,6MHz / 2,8MHz), ALAC, FLAC, WAV, AIFF

Značky: