Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Panasonic Corporation predstavila vový výmenný objektív pre systém Micro 4/3 s pevným ohniskom – LUMIX G 25 mm f1,7. Ide o objektív s pevnou ohniskovou vzdialenosťou pre fotoaparáty systému Micro 4/3. 

V prepočte na plnoformátový (35 mm) fotoaparát predstavuje ohnisková vzdialenosť objektívu 50 mm, čo zhruba zodpovedá zornému uhlu a perspektíve ľudského zraku. Užívateľ teda voľným okom vidí, ako bude výsledná fotografia vyzerať, či už sa jedná o portrét alebo krajinársky záber.

Nový objektív podporuje vysokorýchlostný prenos signálu (až 240 obr/s) a je teda kompatibilný s mimoriadne rýchlym a presným systémom automatického zaostrovania s technológiou DFD (Depth From Defocus), ktorou sú vybavené nové fotoaparáty Panasonic LUMIX G.

Spoločnosť Panasonic predstavila svôj prvý zoomový teleobjektív LEICA DG 100-400 mm f4-6,3 (v prepočte na 35 mm je ohnisková vzdialenosť 200-800 mm) pre modely triedy Micro 4/3. Nové objektívy sú vhodné predovšetkým pre kompakty s výmennými objektívmi značky Panasonic.

Objektívy radu LEICA DG spĺňajú najprísnejšie požiadavky na kvalitu, takže sa záujemcovia môžu tešiť na špičkové prevedenie a výkon. V súčasnej dobe sa predávajú štyri objektívy LEICA DG s pevným ohniskom a majú veľký úspech po celom svete.

F40-F63_nowatNový zoomový teleobjektív produkuje výnimočne kvalitné snímky v celom rozsahu ohniskovej vzdialenosti. Podporuje tiež vysokorýchlostný prenos signálu (až 240 obr/s) a je teda kompatibilný s mimoriadne rýchlym a presným systémom automatického zaostrovania s technológiou DFD (Depth From Defocus), ktorou sú vybavené nové fotoaparáty Panasonic LUMIX G. O ostrú kresbu sa okrem bleskurýchleho ostrenia stará aj výkonný optický stabilizátor POWER OIS. Vďaka odolnému prevedeniu proti vlhkosti aj prachu možno objektív používať bez akýchkoľvek obáv aj v náročných prírodných podmienkach.

Medzi ďalšie prednosti nového teleobjektívu patria relatívne malé rozmery a nízka hmotnosť, čo je všeobecná výhoda objektívov pre systémové fotoaparáty radu LUMIX G. S ohniskom zodpovedajúcim 800 mm u plnoformátového fotoaparátu tak možno fotografovať dokonca aj z ruky bez statívu.