Celý svet zažil situáciu, s ktorou sa nikto z nás ešte nestretol. Slovensko nebolo výnimkou. Väčšina z nás vymenila kanceláriu za prácu z domu, zo škôl sme sa presunuli k počítačom do detských izieb a kontakt s blízkymi sa obmedzil na video hovory. Toto obdobie však ľudí spojilo a tí silnejší sa rozhodli pomôcť tým slabším. Množstvo bezplatných benefitov si pre ľudí pripravil aj najväčší slovenský mobilný operátor. Práca či štúdium z domu, zábava a komunikácia s rodinou a priateľmi sa tak stali jednoduchšími. 

Pandémia koronavírusu v nás prebudila empatiu a spolupatričnosť. Na vzniknuté podmienky zareagoval aj líder v poskytovaní telekomunikačných služieb Orange. Jeho spoločensky zodpovedný prístup, ktorý dlhodobo presadzuje, sa prejavil v rýchlom zavedení viacerých dôležitých opatrení, ktoré pomáhajú a výrazne uľahčujú zákazníkom čas strávený doma.

Výučba a práca z domu sa stala štandardom

Spolu a zodpovedne

Spolu a zodpovedne, Zdroj: Orange

Rodiny, ktoré doma trápi problém s nedostatočným pripojením, môžu využiť benefit v podobe 10 GB dát zadarmo. Ak ste zákazníkom Orangeu, získate ich zaslaní na internetm SMS v tvare DATA na číslo 317. V tomto prípade však treba zodpovedne zhodnotiť, či tento benefit skutočne potrebujete, nakoľko služba je určená pre tých, ktorí pracujú alebo študujú z domu.

Dátový balík, ktorý ľudí spája

Mnohí z nás sú ešte stále väčšinu času doma. Neobmedzená ponuka SMS a MMS správ a Nonstop dátový balík Čet vám toto obdobie môže určite uľahčiť. Vďaka týmto benefitom môžete využívať obľúbené služby ako Whatsapp, Messenger, Skype alebo Viber bez toho, aby ste míňali svoje vlastné predplatené dáta. Pre aktiváciu stačí poslať SMS v tvare CET na číslo 716. V prípade, že chcete využívať neobmedzené SMS/MMS, aktivujete ich správou v tvare SMS na čísle 316.

Naučme deti používať internet bezpečne

Spolu a zodpovedne

Spolu a zodpovedne, Zdroj: Orange

Školy ostali počas karantény zatvorené a detské aktivity sa presunuli do online prostredia. Aj tí najmenší v súčasnosti používajú počítač, mobil či tablet viac než zvyčajne. Orange sa dlhodobo angažuje v téme naučiť deti zodpovedne a bezpečne využívať technológie. V spolupráci s detskou psychologičkou Máriou Tóthovou Šimčákovou preto realizuje program www.detinanete.sk, ktorý je plný užitočných rád a informácií zameraných na ochranu detí a mládeže pred nástrahami internetu. 

Orange TV bohatšia o ďalšie dokumentárne stanice

Od prvého mája pribudli do portfólia televíznych programov Orange TV na optike, cez satelit aj cez internet obľúbené dokumentárno-náučné stanice z rodiny Discovery. Milovníci prírody si môžu do 31. mája zdarma vychutnať sledovanie staníc ako Love Nature HD, Animal Planet HD, Discovery Turbo Extra HD, Discovery Showcase HD, Discovery Science HD či E! HD. Do 16. júna majú zasa všetci zákazníci k dispozícii obľúbený Discovery Channel.

Benefity pre športových fanúšikov

Spolu a zodpovedne

Spolu a zodpovedne, Zdroj: Orange

Orange pre svojich zákazníkov upravil aj programovú ponuku stanice Orange Sport. Vďaka tomu si môžu športoví nadšenci vychutnať nielen reprízy futbalových zápasov Ligy majstrov UEFA, ale aj pravidelné domáce cvičenie s  majsterkou sveta v aerobiku Veronikou Šindelářovou. V pravidelnej ponuke je aj 30-dielny dokument National Icons o súboji najlepších futbalistov planéty. Absolútnou novinkou je aj televízny prenos e-športových zápasov zodpovednej ligy (Y-Games @Home) a súboje fortunaligových futbalistov eFortuna liga Challenge. 

Myslíme na tých najzraniteľnejších

Nadácia Orange už v polovici marca zriadila Fond pomoci. Jeho cieľom je podporiť organizácie, ktoré pomáhajú v časoch epidémie koronavírusu a zmierňovať dôsledky mimoriadnej situácie. V prvej fáze sa pre takmer 180 000 ľudí v núdzi rozdelila suma 100 000 eur. Neskôr sa táto suma vo fonde navýšila o ďalších 100 000 eur.

Pomáhajú aj zamestnanci Orangeu

Orange pandémiu uľahčil aj zriadením Zamestnaneckého fondu pomoci. Celkovo sa vyzbierala suma 8 712 eur, ktorá sa použila na ochranu ľudí, prevenciu, zamedzenie ďalšieho šírenia nákazy a eliminácie dôsledkov ohrozujúcich sociálne a ekonomické istoty. Spoločne tak zamestnanci pomohli ďalším takmer 6 000 jednotlivcom. Viac informácií nájdete na www.nadaciaorange.sk. 

Krízová linka pomoci

Na Slovensku sa lieči na psychiatrické diagnózy 350 000 ľudí. Ďalších 750 000 ľudí s príznakmi je bez liečby. Nadácia Orange a Orange sa preto rozhodli podporiť Krízovú linku pomoci, o ktorej viac informácií nájdete na www.krizovalinkapomoci.sk. V prípade potreby môžete využiť bezplatnú nonstop linku na čísle 0800 500 333.

Spolu a zodpovedne na jednom mieste

Benefity pre zákazníkov, ktoré im umožnia zostať v spojení s blízkymi, odporúčania a tipy na zodpovednosť aj vo využívaní telekomunikačnej siete a všetky opatrenia a formy pomoci Orangeu a Nadácie Orange v súvislosti s aktuálnou situáciou nájdete na www.orange.sk/spoluazodpovedne.