Elektromobilita zasahuje čím ďalej tým viac aj svet motoriek a skútrov.

Nové e-motorky rastú ako huby po daždi. Piaggio ONE má od základu zmeniť svet elektrickej mobility a je priamo adresovaný mladej generácii. To sú odvážne slová, ale na to sme v rámci predstavenia nových modelov, všeobecne, zvyknutí :).

Piaggio ONE

Piaggio ONE

Má ísť o dobre ovládateľný, jednoduchý a ľahký e-skúter, ktorý má prinášať hlavne radosť z jazdy a funkčnosť. Novinka ponúka to najlepšie zo skútrov radu Piaggio: kvalitu, spoľahlivosť a dobre nastavený podvozok pre maximálnu pohodu, no zároveň poskytuje pôžitok z jazdy, bezpečnosť i zábavu.

Piaggio ONE má vo výbave viacero  technologických prvkov, ako napr. digitálny (farebný) prístrojový panel so senzorom, ktorý upravuje intenzitu podsvietenia a kontrast podľa okolitého svetla, kompletné LED osvetlenie, bezkľúčové štartovanie a dva jazdné režimy.

Piaggio ONE

Piaggio ONE

Originálny dizajn novinky ctí trendy súčasnej mestskej elektromobility, zároveň však zostáva verný špecifickému štýlu, kvalitným materiálom a precíznemu spracovaniu – to totiž charakterizuje celý modelový rad skútrov Piaggio. Model ONE je v prvom rade užívateľsky prívetivý skúter, ktorého cieľom je zlepšiť a zjednodušiť každodenné cesty v rámci mesta. Vďaka bezkľúčovému štartovaniu je Piaggio ONE vybavené aj diaľkovým ovládačom.

Z pohľadu jazdných vlastností má nový elektrický skúter ponúknuť veľmi dobrú ovládateľnosť a ľahkosť pohybu za každých okolností. Samozrejmosťou je pohodlný posed a nízke sedlo s bohatým priestorom pre nohy. Piaggio ONE odnesie dve osoby a zároveň je jedným z mála e-skútrom vo svojej kategórii, ktorý má veľký úložný priestor pod sedlom.

Piaggio ONE

Piaggio ONE

Novinka bude v ponuke v niekoľkých verziách s odlišným výkonom. Základom je verzia L1 – moped a vrcholom bude verzia L3 – motocykel s vyšším výkonom i dojazdom na jedno nabitie. Obe verzie bude poháňať elektromotor, ktorého lítium-iónová batérie sú ľahko vyberateľné, aby sa dali nabíjať doma alebo kancelárii, čo je celkom zaujímavý koncept.

Verzia Piaggio ONE bude na Slovensku v predaji za 2 999 eur (L1) a Piaggio ONE Active (L3) za 3 599 eur.

PIAGGIO ONE L1 – technická špecifikácia
Motor Piaggio Group elektromotor
KONTINUÁLNY VÝKON1,2 kW (2 ps)
MAXIMÁLNY VÝKON1,34 kW
NAPÄTIE BATÉRIE48 V
KAPACITA BATÉRIE2,3 kWh
DOBA NABÍJANIA
MAX. RÝCHLOSŤ45 km/h
HMOTNOSŤ BATÉRIE
DOJAZDdo 85 km
PREDNÁ PNEUMATIKA10’’
ZADNÁ PNEUMATIKA10”
PREDNÁ BRZDAkotúč
ZADNÁ BRZDAkotúč
ASISTENČNÉ SYSTÉMY
RÁZVOR
DĹŽKA1.720 mm
ŠÍRKA745 mm
VÝŠKA990 mm
VÝŠKA SEDLA
HMOTNOSŤ (S BATÉRIOU)92 kg
  

 

PIAGGIO ONE ACTIVE L3 – technická špecifikácia
Motor Piaggio Group elektromotor
KONTINUÁLNY VÝKON2 kW (3 ps)
MAXIMÁLNY VÝKON3 kW
NAPÄTIE BATÉRIE48 V
KAPACITA BATÉRIE3,2 kWh
DOBA NABÍJANIA
MAX. RÝCHLOSŤ60 km/h
HMOTNOSŤ BATÉRIE
DOJAZDdo 100 km
PREDNÁ PNEUMATIKA10’’
ZADNÁ PNEUMATIKA10”
PREDNÁ BRZDAkotúčová
ZADNÁ BRZDAkotúčová
ASISTENČNÉ SYSTÉMYCBS
RÁZVOR
DĹŽKA1.720 mm
ŠÍRKA745 mm
VÝŠKA990 mm
VÝŠKA SEDLA
HMOTNOSŤ (S BATÉRIOU)94 kg
 

 

Zdroj: Piaggio 

Prečítajte si aj:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE

Nechajte nám správu