Prvé údajné vizualizácie modelu Pixel 5 sme mohli vidieť už pred pár dňami.

Najnovšie sa však môžeme pozrieť na väčšieho súrodenca, model Pixel 5 XL. CAD vizualizácie Pixel 5 XL pochádzajú od Twitter používateľa @xleaks7 v spolupráci s Pigtou, ktorý priniesol rendery štandardného modelu Pixel 5. Z pohľadu celkového dizajnu sú si tieto dve zariadenia veľmi podobné.

Na prednej strane je v ľavom hornom rohu vidieť selfie fotoaparát, ktorý je vložený do diery veľkého displeja. Hlavný duálny fotoaparát sa nachádza v štvorcovom ostrovčeku na ľavej strane zadnej steny. Pod ním môžeme vidieť aj snímač odtlačkov prstov. Zdroj však bližšie nešpecifikuje určenie dvojice fotoaparátov, pričom predpokladáme, že okrem hlavného fotoaparátu sa na novom Pixely objaví aj ultraširokouhlý objektív.

Google Pixel 5 (vľavo) a Pixel 5 XL (vpravo)

Pixel 5, rovnako ako Pixel 5 XL, má v pravej bočnej stene ovládanie hlasitosti a tlačidlo napájania. USB-C port je umiestnený na spodnej strane. 3,5 mm konektor pre slúchadlá sa nachádza na vrchu zariadenia.

Google Pixel 5

Jeden zo skorých renderov Pixel 5, Zdroj: GSMArena

Pixel 5 XL má podľa zdroja aj veľmi sympatické rozmery 153,8 × 74 × 8,5 mm, pričom hrúbka v oblasti fotoaparátov by sa mala zastaviť na úrovni 9,5 mm.

Aktuálny render Google Pixel 5 XL je v kontraste s tým, ktorý sme mohli vidieť už vo februári. Ten totiž obsahoval na zadnej strane až tri fotoaparáty (obrázok vyššie). Zdroj pritom prízvukoval, že prototyp Pixel 5 XL bol vyhotovený celkovo v troch verziách, z ktorých iba dve mali na zadnej strane kamerový modul štvorcového tvaru.

Vierohodnosť najnovších vykreslení Pixel 5 XL sa dá len ťažko odhadnúť, pretože pochádzajú z pomerne nového zdroja. Overené zdroje na druhej strane tvrdia, že v Google ešte nepadlo definitívne slovo o dizajne, takže na konečný vzhľad série Pixel 5 si budeme musieť ešte chvíľu počkať.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Aké bude počasie? Pozrite si krásnu vizualizáciu

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.