Predstavenie prvého telefónu Pocophone je predo dvermi.

Xiaomi pripravuje úplne novú sériu smartfónov s názvom Pocophone. Ako prvý sa predstaví a na trh uvedie model F1. Tlačová konferencia k predstaveniu je plánovaná na 22. augusta v Indii a tesne pred odhalením sa F1 pripomína v Geekbench teste s 8 GB pamäte RAM.

Jednojadrové skóre Pocophone F1 vystúpilo na hodnotu 2451 bodov a viacjadrové skóre sa zastavilo na 8998 bodoch. Tieto hodnoty sú porovnateľné s ostatnými zariadeniami s čipsetom Snapdragon 845 (napr. OnePlus 6, Xiaomi 8, HTC U12+). Konečne Geekbench test potvrdil existenciu Pocophone F1 aj s 8 GB pamäte RAM.

Informácie z únikov naznačujú aj ďalšie parametre – 5,99-palcový LCD displej, vertikálne zoskupenie duálneho fotoaparátu na zadnej strane zariadenia s čítačkou odtlačkov prstov. Špekulácie naznačujú aj 4000 mAh batériu s podporou Quick Charge 3.0. Xiaomi by malo dokonca špeciálne pre indický trh upraviť rýchlosť nabíjania na Quick Charge 4.0.

Informácie o novom (Xiaomi) Pocophone F1 napovedajú, že skutočne pôjde o výkonné zariadenia. Ešte ostáva do 22. augusta počkať, či aj cenovka bude nastavená podľa očakávania a celkovo sa tak môžeme tešiť na novú generáciu výkonných a teda dúfajme, že aj cenovo dostupných zariadení.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Xiaomi nenecháva nič na náhodu. Poznáme dátum predstavenia Pocophone F1

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.