Fotoaparát

Fotoaparát v smartfónoch je niekoľko rokov najdôležitejšou súčasťou výbavy. Na jeho kvalite záleží veľkému množstvu používateľov. Pripravili sme niekoľko scén, ktoré sme dali do priameho porovnania. Nebudeme pri tomto teste vypisovať všetky super funkcie, ktoré fotoaparáty ponúkajú. Skôr sme vytvorili identické scény pre priame porovnanie kvality a citlivosti fotoaparátov.

Pri fotoaparátoch sme udelili prvé miesto Motorole moto g6 Plus. Z trojice zariadení produkuje fotografie, ktoré majú najvyšší dynamický rozsah, verné podanie farieb a dostatočnú ostrosť. Fotografie zo Xiaomi vykazovali pri teste najvyššiu ostrosť, ale chýbala im farebnosť. V niektorých dynamicky náročných scénach sa vo svetlých zónach detaily už strácali.

Tretie miesto sa v sekcii fotoaparát ušlo Galaxy A6+ za najmenej presvedčivé výsledky.  Pri porovnateľných scénach, oproti konkurencii, bol zrejmý vyšší šum a niektoré farby boli oproti realite sýtejšie. Paradoxne bola pritom celá snímka akoby prehnaná filtrom so sivým nádychom.

Scéna 1:

Samsung Galaxy A6+

Scéna 2:

Samsung Galaxy A6+

Scéna 3:

Samsung Galaxy A6+

Scéna 4:

Samsung Galaxy A6+

Konečné poradie kategórie fotoaparát:

  • moto g6 Plus tip za kontrast a farebné podanie
  • Xiaomi Redmi Note 5 tip za ostrosť a naturálne farebné vyhotovenie
  • Samsung Galaxy A6+ funkčná výbava

Test je rozdelený do troch častí:

  1. Displej a zvuk
  2. Fotoaparát
  3. Batéria, rýchlosť a vyhodnotenie

1 2 3

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.