Porsche zhmotňuje svoju predstavu o elektromobile pod názvom Mission E od roku 2015.

Uvedenie na trh s najskorším dátumom predaja je plánované na rok 2019. Pôvodné plány hovorili až o roku 2020. Celosvetový konkurent modelu Tesla Model S má veľa automobilových priaznivcov. Teraz, keď sa blíži predstavenie, máme niekoľko nových informácií o tomto aute.

Šéf Porsche EV povedal skupine novinárov, že Porsche na rozdiel od spoločnosti Tesla vyvíja svoje vozidlo ako výkonnostné vozidlo, ktoré dokáže udržať maximálnu rýchlosť a spoľahlivo vyvíjať zrýchlenie. Konkrétne vyzýva vozidlá Tesly k tomu, aby akcelerovali z 0 – 60 km/h za menej ako 3 sekundy. Totiž Tesly vedeli takto zrýchliť iba dvakrát, tretí pokus zlyhal.

Pravdepodobne sa šéf Porsche EV odvoláva na softwarové obmedzenia Tesla Launch Control a agresívnych akceleračných funkcií, ktoré boli obmedzené z hľadiska celkového použitia a časov, ktoré by mohli viesť k obmedzeniu pohonnej jednotky vozidla, ako aj batérií. Spoločnosť Tesla však toto obmedzenie zrušila ako reakciu na sťažnosti zákazníkov.

Okrem toho, že Weckbach argumentoval mierne zastaralým spôsobom Tesly, hovoril aj o tom, ako možno vozidlo rýchlo nabíjať a postarať sa tak o 250 kilometrový dojazd, vďaka 20-minútovému nabíjaciemu cyklu. Na druhej strane je pravdou, že to bude vyžadovať veľké rozšírenie infraštruktúry v USA a v zahraničí. Tesla investuje do siete nabíjacích staníc Supercharger a v tomto kontexte to vyzerá ako inteligentné zaistenie si pozícií na trhu. Mission E od Porsche príde na trh už budúci rok.

zdroj: techcrunch

Prečítajte si aj:

Majiteľ Tesla Model 3 vyrazil na prvý výlet, narazil na kopu problémov

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.

Nechajte nám správu