Je čas dovoleniek a ono sa celkom cení, keď svojim známym pošlete dakedy tak obľúbenú papierovú pohľadnicu.

A stále sú skupiny ľudí, ktorým iný pozdrav z dovolenky ani nemáte ako poslať. Kúpiť pohľadnicu v cudzej krajine nie je veľký problém, aj tie známky si kúpite, aj keď poriadne nevieme, v akej cene by mali byť. Ostáva ešte nájsť spoľahlivé miesto, kde ich podáte na prepravu. Toto všetko viete však vybaviť aj cez mobil.

Z programu Zoner Photo Studio pre Android si vyberiete položku Pohľadnice alebo použijete špeciálnu aplikáciu Zoner Postcards pre iOS.

Položku Pohľadnica nájdete v aplikácii Zoner Photo Studio pre Android

Položku Pohľadnica nájdete v aplikácii Zoner Photo Studio pre Android

Posielanie papierových pohľadníc je odteraz mimoriadne jednoduché. Vyfoťte si vhodnú fotografiu napr. peknej pamiatky a vašich známych. Ďalej napíšte odkaz, ktorý chcete venovať vášmu známemu, pričom môžete aj upraviť font textu. Napokon napíšte adresu, pričom v prostredí Androidu vám s vypisovaním adresy pomôže Google.

Takto zadávate adresu a Google vám pritom pomôže

Takto zadávate adresu a Google vám pritom pomôže

Keď ste so všetkým spokojní, môžete jednoducho odoslať pohľadnicu, pričom vidíte aj sumu za službu. V rámci Európy to bude 1,49 Eur, čo je síce viac, ako by ste asi zaplatili za pohľadnicu a známku, ale máte to jednoducho a vaša pohľadnica môže byť aj veľmi osobná. Platiť môžete cez PayPal alebo medzinárodné kreditné karty.

A ste pred okamihom platby napr. cez PayPal

A ste pred okamihom platby napr. cez PayPal

V skutočnosti sa pohľadnica vytlačí na kvalitnom papieri v Zoneri v Českej republike a odtiaľ sa na adresu príjemcu aj posiela. Príjemca ju dostane najneskôr do týždňa, na čo sa pri pozdravoch napr. z Afriky nemôžete spoľahnúť. Samotná aplikácia je pre oba operačné systémy zadarmo. Ak si zoberiete so sebou aj notebook, pohľadnicu môžete vytvoriť aj z webových stránok www.zoner.cz/pohlednice-online.

Tento článok vyšiel aj v tlačenom júlovo-augustovom vydaní TOUCHIT č. 6/2016, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.