Užitočná funkcia umožňuje poslať vami vyhľadávanú lokalitu do iOS zariadenia.

Google nedávno zjednodušil spôsob, akým môžete používať Google Mapy v zariadeniach so systémom Android. Ak viete, kam cestujete, lokalitu nemusíte opätovne vyhľadávať pomocou mobilného zariadenia. Vopred si ju nájdete vo webovom rozhraní počítača a navigačné inštrukcie si pošlete priamo do telefónu alebo tabletu. Hoci viacero používateľov potvrdilo, že táto funkcia pracuje správne, nám stále nefunguje korektne.

Takto funguje aplikácia pre iOS

Google medzičasom sprístupnil rovnakú funkcionalitu aj majiteľom iOS zariadení. Primárne je určená pre iPhony, avšak funguje aj na iPadoch. Jej používanie je v tomto prípade jednoduché a bezproblémové. Stačí si v nastaveniach iOS aplikácie, v položke upozornenia, aktivovať príjem máp, ktoré sú odoslané z počítača. Následne otvorte službu Google Mapy vo webovom prehliadači a pri vyhľadávaní lokality si všimnete novú položku – Odoslať do zariadenia (viď. titulný obrázok). Vyberte si žiadaný iPhone alebo iPad a mobilné zariadenie prijme upozornenie. Po jeho otvorení sa Google Mapy automaticky nastavia na zadanú lokalitu.

Prepojenie iOS zariadení a Google Máp chválime. Ocenili by sme, ak by Google takýto spôsob interakcie rozšíril aj o Android zariadenia (ako doplnok k existujúcemu príkazu send directions).

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit