Najnovšia verzia aplikácie obsahuje widget pre zamknutú obrazovku.

Jednou z kľúčových noviniek operačného systému iOS 16 je kompletne prepracovaná zamknutá obrazovka, ktorú si môžete rôznymi spôsobmi prispôsobiť a môžete si na ňu pridať widgety aplikácií, ktoré túto funkciu podporujú.

Spočiatku podporovali widgety na zamknutej obrazovke iba systémové Apple aplikácie, avšak situácia sa postupne zlepšuje. Najnovším prírastkom je widget pre aplikáciu Spotify, ktorý je súčasťou najnovšej verzie (8.8.26) aplikácie pre iOS.

Widget pre zamknutú obrazovku od Spotify má pomerne jednoduchú funkciu – ťuknutím naň rýchlo otvoríte aplikáciu Spotify priamo zo zamknutej obrazovky. Avšak aj napriek tomu oceňujeme, že ho hudobná služba zakomponovala do svojej aplikácie. Spúšťanie aplikácie je vďaka nemu rýchlejšie a my v redakcii sme si Spotify widget okamžite pridali na našu zamknutú obrazovku.

Túto novinku odporúčame vyskúšať aj vám – informácie o tom, ako sa dá prispôsobiť zamknutá obrazovka v iPhone so systémom iOS 16, nájdete v našom videu, prípadne priamo v návode od Applu. Do pozornosti dávame aj postup, ktorý zverejnilo Spotify na svojom komunitnom fóre.

Spotify widget pre iOS 16Zdroj: Spotify
Spotify widget pre iOS 16

Zdroj: Spotify, Apple

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit