O nástupcovi populárneho modelu SE sa toho popísalo už veľa.

Okrem predpokladaného dizajnu a hardvérovej výbavy sme sa mohli stretávať aj s viacerými informáciami o cenách. Portál Tech Radar vo svoje správe podrobne informuje, že predstavenie sa očakáva v prvom kvartáli 2020, pričom najnovšie informácie sa prikláňajú ešte viac k začiatku budúceho roka.

Spoločnosť Apple v poslednom čase stráca trhový podiel, čo je pravdepodobne spôsobené pomerne vysokou cenou väčšiny jej telefónov. Uvedením iPhonu SE 2 by tak spoločnosť poskytla kupujúcim dostupnejšiu verziu svojho telefónu. Rovnako je aj pomerne logické uvedenie na trh v polročnom odstupe od predstavenia modelového radu iPhone 11. V tom čase sa začína ich predaj spomaľovať, čo by predstavenie iPhonu SE 2 mohlo spoločnosti Apple pomôcť udržať celkové predaje iPhonov na vysokej úrovni.

Cena iPhonu SE 2

Pokiaľ ide o nastavenie cien, tak po predstavení aj naďalej zostane iPhone SE 2 pravdepodobne najdostupnejším telefónom spoločnosti Apple. Prvé náznaky cien boli pomerne optimistické, čo pretrváva až doteraz. Cena pre iPhone SE 2 sa mala pohybovať na hranici zhruba 450 dolárov, čo sa zdá byť celkom rozumne nastavená cenová hladina.

Nedávny únik cien iPhonu SE 2 však naznačuje, že telefón bude ešte dostupnejší a cena by sa mala dostať tesne pod hranicu 400 dolárov (399 USD). S touto informáciou prišiel známy a spoľahlivý analytik  Ming-Chi Kuo. Pôvodný iPhone SE bol uvedený na trh s presne rovnakou cenou 399 dolárov pre 16 GB variant. Je preto na mieste očakávať, že iPhone SE 2 nebude určite lacnejší, pričom je dobré sa pripraviť aj na možnosť, že cena bude možno aj mierne vyššia.

V každom prípade bude iPhone SE 2 podstatne lacnejší ako zvyšok aktuálnej ponuky iPhonov série 11.

Zdroj: TechRadar

Prečítajte si aj:

Samsung Galaxy S10 Lite by mal dostať vskutku skvelú výbavu: Vysoký výkon bude dopĺňať veľký displej a rýchle nabíjanie

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.