Magazín TOUCHIT je od tohto roku členom expertnej skupiny Mobilné zariadenia v rámci európskej organizácia EISA. Zúčastnili sme sa aj na výslednom hodnotení produktov za obdobie 2016-2017 v Hamburgu a tu sme sa aj stali členom tejto európskej organizácie. 

Exkluzívne vám prinášame aj produkty, ktoré boli ocenené prestížnymi oceneniami EISA pre 2016-2017. Pozrite si aj videá k jednotlivým produktom, ktoré nájdete na stránke www.eisa.eu.

EURÓPSKY PROGRESÍVNY SMARTFÓN 2016-2017

HTC 10

htc-10_nowatHTC 10 sa môže pochváliť procesorom Qualcomm Snapdragon 820, je šikovne vybavený 4 GB pamäte RAM, 5,2-palcovým QHD displejom, 3000 mAh batériou a nabíjaním Quick Charge 3. Vo výbave má aj UltraPixel kameru s rozlíšením 12 megapixelov a výbornou selfie kamerou. Optická stabilizácia (OIS) a rozhranie HTC Sense UI zbavené zbytočných aplikácií a nepotrebnej softvérovej záťaže predstavujú len niektoré z dôležitých špecifikácií, vďaka ktorým sa tento telefón stal vlajkovou loďou medzi tohtoročnými modelmi smartfónov. EUROPEAN-ADVANCED-SMARTPHONE-2016-2017---HTC-10_nowatVo vnútri tohto telefónu sa však nachádzajú ďalšie výborné funkcie. Spomeňme napr. 24-bitové Hi-Res Audio s certifikovaným DAC prevodníkom pre najvyššiu kvalitu zvuku, úžasný kovový unibody dizajn so zaoblenými hranami a duálnym textúrovaným povrchom a je jasné, prečo HTC 10 predstavuje novú úroveň inteligencie v smartfóne.

EURÓPSKY SPOTREBITEĽSKÝ SMARTFÓN 2016-2017

Huawei P9

huawei-p9_nowatNiekedy sa celková hodnota pridaných vlastností nedá hneď oceniť, a to je aj prípad Huawei P9. Vo výbave je 5,2-palcový IPS-NEO LCD displej s Full HD rozlíšením, osemjadrový procesor HiSilicon Kirin 955 SoC a operačný systém Android OS 6.0 s rozhraním Emotion UI 4.1. P9 je k dispozícii v pozoruhodne širokom spektre vyhotovení. Avšak to nie je všetko, Huawei píše dejiny tým, že ako prvý výrobca smartfónov využil v mobilnom zariadení fotografické znalosti špecializovanej značky Leica. EUROPEAN-CONSUMER-SMARTPHONE-2016-2017---Huawei-P9_nowatSystém dvoch kamier zachytáva viac svetla a zabezpečí lepší jas vo fotografiách i videách. Zatiaľ čo 3000 mAh batéria má dosť energie na zachytenie všetkých vzácnych momentov aj pri nabíjaní, luxusný povrch s diamantom brúsenými hranami a zaoblenými rohmi, kombinovaný s 2.5D sklom, robí z P9 praktické a zároveň skutočne nádherné zariadenie.

EURÓPSKE MOBILNÉ SLÚCHADLÁ 2016-2017

JBL Reflect Mini BT

jbl-reflect-mini-bt_nowatTieto Bluetooth slúchadlá prinášajú istý zábavný prvok do inak serióznej oblasti, a to vďaka sviežej farebnej schéme. Pre športové vyžitie sú zas ideálne zásluhou premyslenej výbavy funkcií a praktických aplikácií. Oceníte materiál odolný voči potu, viacero možností návlekov do ucha a reflexný pásik na bezpečné behanie v noci. Čo je snáď najzaujímavejšie je, že tieto relatívne ľahké slúchadlá dokážu produkovať krištáľovo čistý zvuk a solídne, hlboké basy s výborným odizolovaním okolitého sveta. EUROPEAN-MOBILE-HEADPHONES-2016-2017---JBL-Reflect-Mini-BT_nowatReflect Mini BT od JBL majú vo výbave zabudovaný mikrofón, ktorý udržiava okolitý hluk na minime a umožňuje pohodlné odpovedanie na telefónne hovory. A hudbu môžete mať neustále so sebou až 8 hodín na jedno nabitie, to sa vám bude páčiť.

EURÓPSKY MOBILNÝ REPRODUKTOR 2016-2017

JBL Charge 3

jbl-charge-3_nowatToto dobre vyzerajúce zariadenie s dvoma pasívnymi reproduktormi produkuje hlbokú a sýtu basovú zložku zlepšujúc tak celkovú kvalitu zvuku. Pre ešte lepší a silnejší hudobný zážitok môžete pripojiť viacero reproduktorov naraz a prehrávať tak hudbu synchronicky. Nemusíte sa obávať dažďa alebo poliatia reproduktora vodou, keďže JBL Charge 3 má certifikáciu IPX7 a dá sa teda aj ponoriť do vody. EUROPEAN-MOBILE-SPEAKER-2016-2017---JBL-Charge-3_nowatZa povšimnutie stojí aj 6000 mAh batéria, ktorá zaručuje až 20 hodín hrania a dá sa použiť aj ako powerbanka pre nabíjanie iných mobilných zariadení, čo robí z tohto reproduktora ideálne zariadenie pre počúvanie hudby na cestách.

EURÓPSKE NOSITEĽNÉ ZARIADENIE 2016-2017

Garmin fēnix 3 HR

garmin-f-onix-3-hr_nowatToto je skutočná vlajková loď spĺňajúca všetky požiadavky, aké môžete klásť na fitness zariadenie. Garmin fēnix 3 HR je jednoducho najlepšie nositeľné zariadenie, aké si môžete nasadiť na ruku. Keďže sú vybavené tými najlepšími funkciami pre exteriérové i interiérové športy a zároveň sú to spoľahlivé inteligentné hodinky pre každodenné nosenie, sú vhodným spoločníkom pred, počas i po cvičení. EUROPEAN-WEARABLE-DEVICE-2016-2017---Garmin-fenix-3-HR_nowatVybavené sú mnohými hardvérovými a dátovými funkciami. Tieto vlastnosti ďalej rozširuje dobre navrhnutá sprievodná aplikácia pre širokú škálu mobilných zariadení, čo umožňuje naplno využiť funkcie, ktoré hodinky ponúkajú a fēnix 3 HR tak posúvajú na čelo najinovatívnejších a najžiadanejších mobilných zariadení na svete.

EURÓPSKY SMARTFÓN ZA NAJLEPŠIU CENU 2016-2017

Coolpad Torino

coolpad-torino_nowatTento naozaj lacný telefón ponúka dve úžasné high-end funkcie, ktoré sú pri pohľade na jeho cenovku skutočným prekvapením. Je to ultrarýchle 4G pripojenie a snímač odtlačku prsta, ktorý sa dá využiť nielen na zaistenie bezpečnosti dát v mobile, ale aj na aktivovanie vybranej aplikácie alebo realizáciu fotografií s použitím vybraného prsta. Navyše, v tomto telefóne môžete mať dve rôzne kontá na Facebook, Viber, WhatsApp a pod., ktoré bežia súčasne a tiež sa dá nastaviť bezpečný prístup k vašim fotografiám, videám a správam. EUROPEAN-BUDGET-SMARTPHONE-2016-2017---Coolpad-Torino_nowatPoháňaný je osemjadrovým procesorom Snapdragon a vybavený je pamäťou RAM s kapacitou 3 GB a 16 GB internej pamäte, ktorá je rozšíriteľná pomocou microSD karty. Torino dobre plní každodenné úlohy, a to všetko pohodlne na 5,5-palcovom displeji. Je vzácne nájsť telefón za túto cenu, ktorý by poskytoval taký vynikajúci pomer cena/výkon a pritom by jeho použitie prinieslo toľko zábavy.

EURÓPSKY VR HEADSET 2016-2017

HTC Vive

htc-vive_nowatVybavený dvojicou bezdrôtových ovládačov a dvoma základovými stanicami je tento VR headset skutočným riešením pre virtuálnu realitu. Disponuje prednou kamerou, ktorá hladko spája reálny svet s virtuálnou realitou a prináša nezabudnuteľný zážitok. So svojimi 32 snímačmi a 110° zorným poľom, kombinovaným rozlíšením 2160 × 1200 pixelov a obnovovacou frekvenciou 90Hz ponúka HTC Vive plynulé akčné scény, jemnú grafiku a najpohlcujúcejší zážitok z virtuálnej reality na trhu. EUROPEAN-VR-HEADSET-2016-2017---HTC-Vive_nowatSledovanie pohybu v 360° virtuálnej realite povyšuje zážitok z VR na úplne novú úroveň tým, že sleduje vašu presnú polohu v priestore a umožňuje skutočný zážitok a naozajstnú interakciu s virtuálnym svetom. S týmto produktom budúcnosť už prišla.

 

EURÓPSKA MOBILNÁ INOVÁCIA 2016-2017

LG G5

lg-g5_nowatSám o sebe fascinujúci high-end smartfón rozširuje svoje možnosti do budúcna pomocou LG Priateľov a posúva LG G5 do oblasti skutočnej výnimočnosti. Vďaka inovatívnemu modulárnemu dizajnu telefón vyzerá, správa sa i pôsobí inak v závislosti od vašich špecifických potrieb v danom okamihu. Vďaka systému duálnej kamery tiež znamenite fotografuje s možnosťou využitia širokouhlého objektívu. EUROPEAN-MOBILE-INNOVATION-2016-2017---LG-G5_nowatPoužívatelia môžu pridať CAM modul Plus pre manuálne ovládanie špičkou prsta alebo zlepšiť kvalitu zvuku použitím 32-bitového DAC v Hi-Fi Plus Module. G5 tiež obsahuje 5,3-palcový Quad HD displej s maximálnym jasom 850 nitov a vysokou hustotou pixelov pre perfektný zážitok zo sledovania obrazu aj vo vonkajších podmienkach.

EURÓPSKY FOTOAPARÁT V SMARTFÓNE 2016-2017

Samsung Galaxy S7 / S7 edge

samsung-galaxy-s7-edge_nowatFotoaparát dvojice vlajkových lodí od firmy Samsung je schopný úžasného výkonu prakticky v akýchkoľvek podmienkach. Snímač s technológiou Dual Pixel má rozlíšenie 12 megapixelov s rozšírenou plochou, čo zrýchľuje proces automatického zaostrenia použitím fázovej detekcie. Objektív so svetelnosťou f/1.7 zachytáva viac svetla a umožňuje nafotenie veľmi detailných a skutočne nádherných obrázkov realizovaných aj v tme. EUROPEAN-SMARTPHONE-CAMERA-2016-2017---Samsung-Galaxy-S7---S7-edge_nowatFotografie si môžete uložiť aj vo formáte RAW a videá sa dajú fotiť v 4K rozlíšení. Softvér na ovládanie fotoaparátu Galaxy S7 / S7 edge je pritom šikovný a ľahko použiteľný. Režim Pro v tomto softvéri je potom priamo určený fajnšmekrom, ktorí si chcú vyhotoviť vysoko kreatívne a profesionálne vyzerajúce fotografie.

EURÓPSKY USB DAC/ZOSILŇOVAČ PRE SLÚCHADLÁ 2016-2017

Chord Mojo

chord-mojo_nowatS technológiou zdedenou z high-end DAC prichádza teraz vreckový USB zosilňovač Chod Mojo určený pre slúchadlá. Vyhotovený je v hliníkovom obale a ozdobený farebne odlíšenými kontrolkami. Pohon zaisťuje batéria, celé digitálne spracovanie a DAC funkcie sú implementované tak, aby si ich používateľ mohol nastaviť podľa seba namiesto predvoleného stavu. Sľubuje kompatibilitu s LPCM audio až do 768 kHz a DSD až do DSD256. EUROPEAN-USB-DAC-HEADPHONE-AMPLIFIER-2016-2017---Chord-Mojo_nowatS rozširujúcimi modulmi sa plánuje možnosť použitia pamäťovej SD karty, Wi-Fi pripojenia a Bluetooth modulu na bezdrôtové pripojenie. Lepšiu možnosť prispôsobenia, kvality zvuku a rýdzeho pomeru vlastností k predajnej cene len ťažko nájdete.

Správu o slávnostnom odovzdávaní produktov počas výstavy IFA Berlín vám prinesieme na našich stránkach, budeme pritom osobne.

Viac k téme:

EISA Awards 2016: Experti EISA ocenili najlepšiu európsku spotrebnú elektroniku

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.