Optimálne ovzdušie v domácnosti môže výrazne prispieť k zlepšeniu nášho života. V našej redakcii pravidelne testujeme čističky či zvlhčovače vzduchu.

Tentokrát sme vyskúšali odvlhčovač Theo, ktorý dokáže zabezpečiť optimálnu vlhkosť vzduchu, pokiaľ bojujete s príliš veľkou vlhkosťou v byte. Ak vás zaujíma, ako Theo funguje, pozrite si naše video nižšie, alebo si ho pozrite na našom YouTube kanáli.

Avšak čo robiť, pokiaľ sa vlhkosť v miestnostiach pohybuje nad hornou hranicou, teda viac ako 60 %? Ani takáto situácia nie je pre naše zdravie vhodná. Pri vyššej vlhkosti sa môžu tvoriť plesne, ktoré majú veľmi negatívny vplyv na naše zdravie.

Odvhlčovač Theo od Stadler Form

Odvlhčovač obsahuje nádobu na vodu v objeme 2,1 litra, no využiť môžete aj praktickú hadičku na nepretržitý odvod vody do odtoku, Zdroj: Stadler Form

Odvlhčovač Theo je jednoduchý, elegantný a výkonný produkt, ktorý odstraňuje prebytočnú vlhkosť zo vzduchu. Má integrovaný vlhkomer na základe ktorého si môžete určiť, aká je cieľová vlhkosť vzduchu v miestnosti, či to má byť 40, 50 alebo 60 %.

Theo funguje samostatne, jeho časovač je možné nastaviť na prevádzkovú dobu 1 až 7 hodín, avšak dokáže fungovať aj nepretržite, pokiaľ je to potrebné. Po uplynutí stanovenej doby alebo naplnenia zásobníka vodou sa Theo automaticky vypne. Pokiaľ necháte Thea v miestnosti so zvýšenou vlhkosťou dlhšie a nemôžete pravidelne vylievať vodu, je možné k zariadeniu pripojiť dodávanú hadičku, ktorá zabezpečí nepretržitý odvod vody zo zariadenia do odtoku.

Odvhlčovač Theo od Stadler Form

Na ovládacom paneli je možné nastaviť požadovanú cieľovú vlhkosť, časovač ako aj automatické rozmrazenie, Zdroj: Stadler Form

Theo je vhodný do miestnosti s rozlohou max. 40 m2, resp. 100 m3 a jeho výkon je až 10 litrov za 24 hodín. Môže ísť o miestnosti, kde je vlhko nepretržite, ale je možné ho použiť aj na krátkodobé odvlhčenie vzduchu napríklad v kúpeľni alebo miestnosti, kde sa suší vypratá bielizeň.

Odvhlčovač Theo od Stadler Form

Theo sa dá použiť aj na krátkodobé odvlhčenie napríklad v kúpeľni.

Cena: 199 €

Zapožičal: Stadler Form

Odvhlčovač Theo od Stadler Form

Theo sa svojím dizajnom hodí do akéhokoľvek interiéru

Značky:

Xénia Rybáková

Xénia Rybáková
Zaujíma ma všetko čo je smart, či inteligentné. V domácnosti, na ruke, či v ruke, ale aj nové technológie na kolesách.