Online projekt Driverama odštartuje v Nemecku, do piatich rokov sa rozšíri do ďalších jedenástich krajín

Skupina AURES Holdings za prvý štvrťrok predala 15 200 vozidiel, z toho pre lockdown v Českej republike a na Slovensku väčšinu online. Dobré skúsenosti s online predajom urýchlili plány AURES na expanziu na nové trhy, tentoraz smerom na západ.

Nový projekt Driverama bude založený na medzinárodnom výkupe a predaji ojazdených vozidiel za pomoci pokročilých algoritmov. Prvé pobočky vzniknú v Nemecku, potom sa rozšíria do ďalších 11 krajín. Cieľom Driveramy je stať sa do roku 2025 najväčším online obchodníkom s ojazdenými vozidlami v rámci celej Európy. Okrem založenia Driveramy však AURES s ustupujúcou pandémiou koronavírusu porastie aj na existujúcich trhoch, a to najmä v Poľsku.

„Na slovenskom trhu predávame online vyše 1 000 vozidiel mesačne,“ uviedla Karolína Topolová, generálna riaditeľka a predsedníčka predstavenstva AURES Holdings, prevádzkovateľa medzinárodnej siete autocentier AAA AUTO. V prvom štvrťroku tak skupina v sieti AAA AUTO predala celkovo 15 200 áut, z toho v Českej republike 8 700, v Poľsku 3 850 a na Slovensku 2 650.

               Najpredávanejšie vozidlá v jednotlivých krajinách v januári až marci 2021

 Česká republikaPoľskoSlovensko
1.Škoda OctaviaOpel AstraŠkoda Octavia
2.Škoda FabiaFord FocusŠkoda Fabia
3.VW PassatŠkoda OctaviaVW Passat
4.Škoda SuperbOpel InsigniaŠkoda Superb
5.Hyundai i30Škoda FabiaVW Golf
6.VW GolfVW GolfKia Sportage
7.Škoda RapidRenault ClioHyundai i30
8.Ford FocusFord MondeoKia Ceed
9.Ford MondeoDacia DusterSuzuki Vitara
10.Kia CeedVW PassatOpel Astra

 S Driveramou zamieri AURES na západ

S ustupujúcou pandémiou začína AURES opäť expandovať. Tentokrát nepôjde len o posilňovanie predajných kapacít v krajinách, kde už pôsobí sieť AAA AUTO, ale spoločnosť vstúpi aj na západné trhy pod hlavičkou online obchodníka s ojazdenými vozidlami Driverama.

„Koncept Driveramy využíva online výkup a predaj ojazdených automobilov v západnej Európe s možnosťou vykupovať a predávať autá koncovým zákazníkom cez hranice členských štátov EÚ. Vozidlá si bude možné nechať doručiť, alebo si ich vyzdvihnúť na desiatkach mikropobočiek, ktoré začnú vznikať v lete.“ vysvetlil predseda predstavenstva Driveramy Stanislav Gálik, doterajší šéf inovácií AURES.

Stanislav Galik. AAA

Driverama začína svoju činnosť prostredníctvom výkupných aktivít a na začiatku budúceho roka zaháji predaj s ponukou 5000 vozidiel v Nemecku. V nasledujúcich 12-tich mesiacoch pôjde na budovanie infraštruktúry v kľúčových krajinách, kde Driverama odštartuje, 100 miliónov eur. Do roku 2025 rozšíri svoje aktivity do ďalších 11 ďalších krajín.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.

Nechajte nám správu