Na začiatku decembra sa objavila na Slovensku najnovšia verzia veľmi populárneho vozidla – Škoda Octavia. Boli sme si ju pozrieť v záhrade reštaurácie Au Café v Bratislave a pozreli sme si jej dizajn, novinky a technologickú výbavu. Hneď sme aj urobili aj krátku viderecenziu, ktorú berte ako prvé sa zoznámenie s vozidlom. Čas na detailný test ešte príde v roku 2020.

Konkrétne to bola Octavia Combi, čo je ideálne auto pre podnikateľov, lebo jednak veľmi dobre jazdí a zároveň sa dá v nej aj veľa previesť. Vieme o tom, že sa pripravuje aj plug-in verzia tohto vozidla a túto verziu aj máme prisľúbenú na test. Toto vozidlo je schopné prejsť na čisto elektrickú prevádzku 55 km, následne pokračuje s benzínovým pohonom.

Ako sme zistili, autori dali novej Octavii do vienka emotívny dizajn, dominujú tu dynamické línie. Voči minulosti Škoda Octavia narástla do všetkých rozmerov , je dlhšia, širšia, priestrannejšia a a ponúka ešte väčší batožinový priestor ako doteraz.

Pozdĺžny profil verzie COMBI elegantne zvýrazňuje aerodynamický strešný nosič, príjemné svetlo do vnútra prepúšťa strešné okno. Palubná doska novej generácie je rozdelená do niekoľkých úrovní a pôsobí elegantne. Súčasťou nového konceptu je aj dvojramenný volant s tlačidlami a otočnými ovládačmi.

Na statické predvádzanie bola k dispozícii verzia s dízlovým motorom a automatickou prevodovkou so systémom shift-by-wire. Nová Octavia prináša množstvo najnovších technológií a inovatívnych asistenčných systémov, ktoré sa u Škodovky objavujú po prvý krát. Napr. je to asistent odbočovania a vyhýbania sa.

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.

Nechajte nám správu