Nový Windows 10 priniesol nové prvky, no z nejakého dôvodu boli vynechané staré zvyklosti.

Problém alebo „takto to malo byť“?

Jednou z nich je aj zmena polohy Prieskumníka. Ten si totiž nepamätá svoju poslednú pozíciu pri zatvorení okna. Po kliknutí na ikonu alebo stlačením Win + E sa tak zobrazí vždy inde. Postupuje kaskádovým systémom zľava hore, nadol doprava. Pre tých, ktorí sú zvyknutí na nejaké rozmiestnenie okien to znamená neustále posúvanie okna na správnu pozície. Zdržuje to a ide to na nery. Otázkou je, či Microsoft vydá nejakú záplatu alebo si takto predstavuje funkcionalitu svojho správu súborov a multimediálnych zariadení.

Na fórach sa takisto objavujú hlásenia o tom, že sa to dialo aj v Microsoft Windows 8.1. Otázkou bola, ktorá záplata bola použitá. Bolo ich neúmerne veľa.

prieskumnik

Riešenie

Objavili sme špeciálnu utilitu, ktorá beží na pozadí systému a bude strážiť poslednú pozície Prieskumníka za systém. Pravdepodobne nejde o možnosť zápisu nejakej hodnoty do registra, preto musí bežať na pozadí. Na stiahnutie vám prinášame 32 a 64 bitovú verziu softvéru Shell Folder fix. Ponúka aj ďalšie voľby systémových nastavení navyše. Na nami popisovaný problém ho stačí len zapnúť a zatvoriť okno. Programu zostane aj naďalej aktívny a bude v oznamovacej časti Hlavného panelu.

ShellFolderFix64obr

Stiahnutie 32 / 64 bitovej verzie.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.