Telefóny s najmodernejšou technológiou sa stávajú čoraz viac cenovo prístupnejšími. Motorola one fusion+ je tohto dôkazom.

Umožňuje snímať ostré a jasné fotografie za rôzneho svetla. Hlavný fotoaparát má rozlíšenie 64 Mpx a je vybavený technológiou Quad Pixel a Night Vision. Vzadu nájdeme štyri kamery: trojicu teleobjektív, hlavný snímač a makro doplňuje snímač hĺbky, ktorý prispieva k rozostreniu pozadia.

Telefón je celkovo zameraný na dlhú výdrž na batériu a tiež na kvalitu displeja. To všetko je zabalené do efektného dizajnu s cenovou 299 eur.

Ultraširokouhlý objektív so snímacím uhlom 118 ° umožňuje zaznamenať 4× širšiu scénu ako je to bežné, špeciálna kamera Macro Vision dosahuje dvakrát vyššie rozlíšenie ako väčšina ostatných makrokamier na trhu a prináša 5-násobné zväčšenie snímaného objektu.

Najväčšou zaujímavosťou je však presná vyskakovacia selfie kamera s rozlíšením 16 Mpx (otvorenie je testované na 100 000 krát). Aj tá podporuje technológiu Quad Pixel a Night Vision a pritom vôbec neruší pohľad na displej.

Telefón Motorola one fusion + je vybavený procesorom Qualcomm Snapdragon 730 s podporou umelej inteligencie. Ten prináša energeticky efektívny výkon a telefón sa dá využiť aj pri náročnejších hrách. Výrobca vybavil telefón batériou s kapacitou až  5000 mAh, čo by malo vydržať na dva dni prevádzky.

Rýchle nabitie je možné pomocou technológie TurboPower. Už 15 minút nabíjania má stačiť na celý deň prevádzky tohto telefónu. Kapacita RAM je 64 GB, pamäťová kapacita je 128 GB a dá sa navýšiť pomocou microSD karty. Je to dualSIM telefón.

Motorola one fusion + sa chváli 6,5-palcovým displejom Total Vision Full HD +, ktorý nič neruší a poskytuje obraz od okraja k okraju. Displej na motorola one fusion + poskytne širokú škálu farieb a je certifikovaný na HDR10.

Môžete tak dobre sledovať filmy, video relácie a fotografie v živých farbách. Reproduktor je tu rovnaký ako má motorola edge+ (je ale len jeden) a to znamená dunivé basy. Oceníte aj čisté vokály a lepšiu zrozumiteľnosť reči. Jack port 3,5 mm pre slúchadlá je k dispozícii.

Ďalšou špecialitou je osobité tlačidlo na bočnej strane telefónu pre Google Assistant. Na Slovensku to asi také dôležité nie je, ale z globálneho pohľadu je to dôkaz o silnej spoluprácu Motorola a Google. Rovnako telefón nemá aplikáciu Galéria, tá je nahradená aplikáciou Google Fotky a Google Lens.

Na našu otázku o tomto tlačidle sme sa dozvedeli, že s žiaľ toto nedá premapovať na vyvolanie inej funkcie. Ak vám však angličtina nerobí problém, stačí stlačiť tlačidlo a hlasovo sa opýtať na to, čo vás zaujíma priamo Google. Odpoveď získate opäť hlasovo a to aj vtedy, keď je telefón uzamknutý.

Motorola one fusion + prichádza s nadstavbou My UX – to spája prostredie Motorola s aktuálnym využívaním smartfónu. Umožňuje prehrávať hudbu, videá a zahrať sa hry a to všetko pomocou vlastných nastavení a pokročilého ovládania. Dokonca si môžete vytvárať vlastné motívy zariadení s výberom písiem, farieb, tvarov ikon a animácií snímača odtlačkov prstov.

Telefón nie je vodeodolný, odoláva len miernemu dažďu a tiež nepodporuje bezdrôtové nabíjanie. Bohužiaľ tu nie je NFC snímač, týmto telefónom teda nezaplatíte.

Hlavným zameraním telefónu je priniesť maximum technológii v cenovej hranici pod 300 eur. Operačným systémom je Android 10.1 a výrobca prisľúbil jednu veľkú aktualizáciou na tento operačný systém. Samozrejmosťou sú pravidelné bezpečnostné aktualizácie.

Motorola one fusion + bude na Slovensku k dispozícii koncom júna a to v cene 299 eur. Farebná verzia je biela a modrá, v balení sa nachádza telefón, napájací adaptér, USB-C kábel, slúchadlá a ochranný kryt.

Prečítajte si aj:

Prvé dojmy: Motorola edge+

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.