Spoločnosť ANTIK pripravila zaujímavý elektrobicykel ANTIK e-Bicykel TOP.

Je mimoriadne kompaktný, pohodlne sa zmestí aj do malého výťahu a je určený predovšetkým do mesta. Pri pedálovaní vám pomáha prekonávať dlhšie trasy a kopce. Konštrukciu tvorí hliníkový rám, bicykel váži len 16,5 kg.

Ocenili sme LED osvetlenie vpredu aj vzadu, hydraulické brzdy Tektro a prehadzovačku SHIMANO NEXUS. Prehadzuje sa len otáčaním ľavej rukoväte. Vyskúšali sme aj predné odpruženie, ktoré dokáže eliminovať napr. chodník s narušeným asfaltom. Veľmi jednoducho sa manuálne nastavuje aj výška sedadla, ktoré je pohodlné aj na dlhšie túry.

Displej je pevne integrovaný v kormidle

Výkon motora je 240 W, umiestnený je v náboji predného kolesa. Nezabudnite, že zapínací prepínač je v spodnej časti, tu je aj napájací adaptér. Umožňuje 3 stupne asistencie, prípadne ho môžete celkom vypnúť. Motor funguje tak, že musíte chvíľu ťahať, aby zabral a po skončení pedálovania vás ešte chvíľu potiahne. Ocenili sme účinné brzdy a aj šikovnosť pri manévrovaní v mestskej doprave. Je to typický bicykel do preplnených miest. Tu si užijete to, že s bicyklom nikde nečakáte.

Bicykel má nosnosť 120 kg a vpredu i vzadu má aj blatník. My sme s ním prešli na jedno nabitie na prevažne najvyšší stupeň asistencie asi 40 km, táto hodnota však závisí od spôsobu používania a terénu. Kapacitu batérie vidíte na displeji, tu je aj stupeň nastavenej asistencie a aktuálna rýchlosť. Nájdete tu aj údaj o prejdenej vzdialenosti, je tu odometer a údaj o čase strávenom na bicykli. Batéria 208 Wh (5,6 Ah, 36 V) sa dá vybrať z rámu, treba sa to ale naučiť. Doba nabíjania batérie je do 5 hodín. Vybrať si môžete farbu bicykla žltú alebo sivú.

Prehadzovačka Shimano Nexus

Bicykel má prepojenie Bluetooth a môžete ho spárovať napr. so smartfónom a potom prehrávať hudbu. Tú počas jazdy celkom počuť a ak chcete, môžete budiť pozornosť pri bicyklovaní.

Ak si ho kúpite od ANTIK-u, máte k nemu plnú záruku na 2 roky a servis tohto bicykla je na Slovensku. Ako presne vyzerá tento bicykel, môžete vidieť aj v našom videu.

Cena: 1629 €

Zapožičal: ANTIK

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.

Nechajte nám správu