Softvér a konektivita

Nadstavba pre smartfóny Honor je totožná s tou zo smartfónov Huawei. Aktuálna nadstavba v Honor 6A nesie označenie EMUI 5.1, ktorá beží na Androide 7.0. Systém EMUI je známy svojou plynulosťou.

EMUI upravuje a rozširuje čistý Android a v ponímaní Honoru vznikol vyspelý systém s kopou softvérových vylepšení a riešení. Za všetko musíme spomenúť Huawei ID, Správcu telefónu a Správcu batérie. Takéto riešenia sa častokrát neobjavujú v ani podstatne drahších zariadeniach. Zobrazenie prostredia môže byť v dvoch režimoch. Môže byť v jednej úrovni. Vtedy sú aplikácie usporiadané na domácej obrazovke všetky, alebo s klasickou ponukou v menu aplikácií. Na ovládanie smartfónu a pohyb v prostredí viete využívať iba softvérové tlačidlá na displeji. Tie sú prispôsobitelné podľa potrieb používateľa.

Aj keď je Honor 6A Dual SIM smartfón, druhá SIM karta sa delí o svoje miesto s microSD kartou, takže pokiaľ chcete využívať Honor 6A ako Dual SIM, pamäťovú kartu neviete použiť. Jedna z kariet funguje v režime 4G, druhá v 2G, pričom si viete softvérovo prepínať, ktorá karta má byť práve aktívna v 4G režime. Nie je potrebné karty fyzicky vymieňať v slotoch, jednoducho si to upravíte v Nastaveniach.

Bluetooth nám 6A ponúka vo verzii 4.1(A2DP a LE) a WiFi 802.11 b/g/n. Počas testovania GPS sme boli spokojní s presnosťou a rýchlosťou práce s navigáciou. Podporovaný je aj systém GLONASS. Škoda, že NFC čip sa už do smartfónu nedostal. Určite však poteší prítomnosť FM rádia. To neponúka RDS a ani RT, ale kompenzuje to silným a stabilným príjmom signálu.

Fotoaparát a médiá

Vzadu 13 a vpredu 5 Mpx. Tieto hodnoty vyzerajú dobre aj v skutočnosti. Ponuka nastavení fotoaparátov je veľmi bohatá a pre nastavenia a voľby režimov sú využívané dve bočné obrazovky so vstupom z hlavnej aplikácie fotoaparátu posunom do strán.

V ponuke režimov nájdete režim HDR, profesionálnu fotografiu a video, časozberné video, spomalené video a panorámu. Zaujímavosťou je integrovanie kancelárskych funkcií akými sú sken dokumentu a zvuková poznámka.

Fotky počas dňa sú kvalitné s rýchlymi reakciami fotoaparátu. Fotky v rozlíšení 13 Mpx sú fotené v pomere 4:3. Vstup do fotoaparátu môže byť vyvolaný dvojitým stlačením tlačidla hlasitosti nadol, prípadne sa dá nastaviť aj režim rýchleho snímania zo zhasnutej obrazovky. Vtedy dokáže zhotoviť fotoaparát fotografiu za približne 1,5 sekundy. Takto zhotovené fotky niekedy trpeli na zlé vyhodnotenie snímanej scény a boli presvetlené. Nočné fotky s použitím blesku sú dobre osvetlené a nepresvetluje ich LED blesk.

Videá sú taktiež na veľmi dobrej úrovni. Sú plynulé a bez zbytočného preostrovania. Môžu byť zhotovované až vo Full HD 1080p/30fps. Časozberné a spomalené videá ako doplnok fungujú veľmi dobre a podčiarkujú vysokú úroveň fotoaparátu strednej triedy. Vyhodnocovanie vyváženia bielej farby je spoľahlivé a rýchle. Celkovo fotoaparát ponúka nespočetné množstvo funkcií a v strednej triede ponúka všetko to, čo sa od neho očakáva.

Zvukový prejav novinky je presvedčivý hlavne smerom do slúchadiel. Hlavný reproduktor ponúka pomerne dobrý hudobný zážitok aj napriek chýbajúcim výraznejším basom. Hudobné spektrum ale netrpí na “plechový zvuk” a Honor 6A  sa dá kľudne využiť aj ako prenosný prehrávač.

Recenzia je rozdelená do troch častí:

1. strana: Konštrukcia a hardvér
2. strana: Softvér, konektivita a fotoaparát
3. strana: Verdikt a technické parametre

Značky:
1 2 3

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.