Vlajková loď novej generácie. Drahý smartfón, ktorý nás zaujal najmä tým, ako vie byť užitočný. Ako to už býva, aj tu sme našli niekoľko vecí, s ktorými sme neboli spokojní.

LG G7 ThinQ je super smartfón a podľa nás vydarený kúsok, najmä tým, že je praktický. Na prvý pohľad sa nám javil telefón akýsi príliš podlhovastý. Je to tak, aj kvôli pomeru strán 19,5:9. Dobre sa drží v ruke, no dočiahnuť až hore na displej nebude pre menšie prsty tak jednoduché. Nás najviac potešila konštrukcia.

Z oboch strán kovového rámu je Gorilla Glass 5, čiže posledná generácia super odolného skla od výrobcu Corning. Znamená to, že telefón ako taký vydrží veľa. Na náhody stavaný nie je. Predné sklo sme poškriabali a ani sme si neuvedomili kedy.

Náš testovací kus bol vo farbe Marocká modrá. Vyzerá veľmi pekne. Farebný efekt sa prelína medzi modrastou, zelenkavou až čiernou farbou. Opäť originálne spracované pojatie farby a odleskov. Sme radi, že výrobca vymyslel vlastnú interpretáciu lesklého krytu a nesnažil sa opakovať po konkurencii.

Neprekvapí výrez, ktorý si ale softvérovo môžete skryť. My sme si ho ponechali, nadstavba Androidu s ním vie veľmi dobre pracovať, takže nás nijako nelimitoval.

Nájdete u operátorov

O2

Orange

Telekom

Generačné porovnanie

Model telefónuLG G6LG G7 ThinQ
Pamäť RAM / ROM / iná [GB]4 / 324 / 64
ProcesorSnapdragon 821, 4-jadrový, max. 2,35 GHzSnapdragon 845, 8-jadrový, max. 2,8 GHz
Displej – veľkosť [palcov]/ rozlíšenie [bodov]5,7 / 1440 × 2880, 18:96,1 / 1440 × 3120, 19,5:9
Hlavný / predný fotoaparát13 Mpx (F2.4 / 125°) + 16 Mpx štandardný (F1.8 / 71°) / 8 Mpx (F1.9 / 80 °)16 Mpx (F1.9 / 107°) + 16 Mpx štandardný (F1.6 / 71°) / 8 Mpx (F1.9 / 80 °)
Batéria3300 mAh3000 mAh
Rozmery [mm]/ hmotnosť [gramov]149 × 72 × 8 / 163153 × 72 × 8 / 162

Konštrukcia a hardvér

S celkovou odolnosťou tohto smartfónu súvisí vojenský štandard MIL-STD-810G. Telefón tohto zvládne veľa. Tým, že podporuje tento štandard, obsahuje aj krytie IP68. Pokojne ho môžete hodiť do vody a nič sa mu nestane. Pády na zem sme neskúšali, avšak videli sme minuloročný model LG Q6, ktorý prežil skutočne náruživý pokus o jeho zničenie. Prejazd tankom nezvládol. Je to telefón, ktorý má takisto certifikáciu odolnosť MIL-STD-810G.

Konštrukcia je presne taká, akú si ju želáme. Zaoblenie hrán tak, aby sa telefón nešmýkal z ruky a zároveň plná výbava. Áno je tu 3,5 mm audio konektor.

Bez výhovoriek výrobcu, ako chce zlepšiť kvalitu zvuku a tak ho tam nedal a treba použiť USB-C. Dokonca je tento konektor potrebný, ak chcete využiť priestorový zvuk 7.1. V balení nájdete výborné slúchadlá, ktoré sú kompatibilné s Hi-Fi Quad prevodníkom v smartfóne a DTS:X 3D Surround zvukom.

Jack je na spodnej hrane na kraji, uprostred je USB-C konektor a tu je zároveň otvor na reproduktor. Ten má špeciálnu funkciu a výrobca využil konštrukciu tela, aby zosilnil jeho zvuk. Treba na to použiť kompatibilnú aplikáciu (vstavaný prehrávač hudby od LG). Napravo tlačidlo na zapnutie, na ľavej hrane sú tri tlačidlá.

Dve na úpravu hlasitosti, jedno na spustenie digitálneho asistenta alebo funkciu Google Lens (iba v podporovaných jazykoch, slovenčina chýba). Horná hrana má slot na microSDXC kartu aj jednu Nano SIM.

Fotoaparát vystupuje len minimálne, má okolo šošoviek ochranné lemovanie. Je uprostred v hornej časti s vertikálnym umiestnením. Vyzerá to veľmi symetricky. Pod optikou je čítačka odtlačkov. Vedľa šošoviek je LED blesk a laserové zaostrovanie. Selfie fotoaparát má rozlíšenie 8 Mpx.

Obsah recenzie

  1. Konštrukcia a hardvér
  2. Výbava, výkon, systém
  3. Fotografovanie a video
  4. Verdikt a technické parametre‎

Značky:
1 2 3 4

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.