Odolný reproduktor, ktorý prežije nielen pády, ale aj ponorenie do vody. Chráni ho silná gumovo-plastová konštrukcia, kovové mriežky na prednej a zadnej strane a nakoniec aj certifikácia IPX7. Na tele má popruh na jednoduchšie prenášanie. Reproduktor sa dá prepojiť cez Bluetooth 4.2 alebo AUX kábel. Je priamo v balení ako aj nabíjací kábel s rozhraním USB-C.

Ovládacie tlačidlá sú na hornej strane, ako to býva zvykom, ale majú netradične veľké rozmery. Cez reproduktor sa dá telefonovať a hovory aj ovládať. Sú tu štyri tlačidlá a majú zdvojenú funkciu, ovládanie hlasitosti funguje dlhším podržaním.

Jedným stlačením sa menia skladby. Všetky konektory sú zakryté tak, aby sa cez ne nedostala dovnútra voda a iné nečistoty. Je tu aj USB konektor na nabíjanie iných zariadení. S kapacitou batérie 2200 mAh to ale nenahrádza powerbanku. Je lepšie si ju ušetriť pre reproduktor, ktorý potom vydrží na jedno nabitie do 20 hodín. Celkový výkon je 20 W RMS. V tele sú ukryté dva širokospektrálne meniče s priemerom 1,75 palca a jeden 5-palcový basový menič na zadnej strane. Z praktickej stránky sa nám páčilo to, že nevydával žiadne príšerné zvuky pri párovaní, ovládaní alebo nastavovaní. Bezdrôtové spojenie prebehlo na prvýkrát.

Z hudobnej stránky je to silná zostava, ktorá v maxime dosahuje výkon 50 W. Vďaka popruhu s gumový úchopom si ho môžete niekam zavesiť. Najlepšie hrá položený na stole. Rezonancia je vtedy najlepšia, najmä pre širokospektrálne meniče. Zvuk je výrazný po každej stránke a dostatočne silný aj na väčšiu miestnosť. Vďaka tomu je vhodný na vonkajšie priestranstvo. Tomu vlastne odpovedá aj spôsob vyhotovenia. S Lil’ Big sa nemusíte báť ani vyšších hlasitostí. Zvuk si zachová svoju rovnováhu, čím sa nebudú do popredia zvýrazňovať výšky alebo deformovať nízke tóny.

thumbs-up-icon

Výhody

  • pevná konštrukcia
  • odolnosť IPX7
  • kvalita zvuku
  • výdrž na batériu

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • zdvojenie funkcií tlačidiel namiesto väčšieho počtu

Verdikt

Mac Audio Lil’ Big je odolný reproduktor, ktorý prekonal naše očakávania. V odolnom balení máte vynikajúci zvuk. Silný výkon ho predurčuje na vonkajšie použitie, kde ozvučí každú opekačku.

Cena: 89 €

Zapožičal: www.audio.sk

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.