Samsung prekvapil a na trh uviedol fitness náramok, ktorý stojí iba 39 eur. Pri tejto cene nemožno očakávať pokročilé funkcie a tak Galaxy Fit e možno vnímať skôr ako konkurenciu pre Mi Band a ďalšie čínske náramky.

Faktom je, že ak by Galaxy Fit e nemal Samsung v názve a nevyužíval by oficiálnu Samsung aplikáciu, tak by pravdepodobne zapadol v konkurencii všemožných čínskych náramkov.

Galaxy Fit e však napriek nízkej cene a veľmi jednoduchému konceptu nie je vôbec zlé zariadenie a cieľová skupina je v tomto prípade pomerne jasne daná – každý, kto chce nosiť fitness náramok na ruke a získať základné údaje o monitorovaní životného štýlu. Pokročilým a náročným športovcom logicky stačiť nebude, ale pre nich má Samsung vo svojom portfóliu iné zariadenia. A vďaka Galaxy Fit e môže mať Samsung náramok naozaj každý.

Galaxy Fit e je malé zariadenie s čiernobielym displejom a bez fyzického tlačidla. Náramok je teda možné zapnúť iba pripojením k nabíjaciemu káblu.

Absencia fyzického tlačidla a malé rozmery displeja trochu komplikujú ovládanie náramku, avšak z našich skúseností sme mali pocit, že toto nie je zariadenie, ktoré by ste mali často ovládať. Jeho hlavnou úlohou je, aby ste ho nosili na ruke a pozreli si dáta v aplikácii. Náramok ukazuje aj čas a ťukaním sa tiež dostanete k informáciám o tepe, spálených kalóriách, počasí a údajoch z kalendára. Takisto zobrazuje notifikácie z telefónu. Čitateľnosť displeja na dennom slnku však nie je ideálna, takže vo výsledku budete kontrolovať údaje na náramku iba v núdzi.

Galaxy Fit e neumožňuje manuálne spustiť monitorovanie aktivity. Cvičenie rozpozná automaticky, avšak to sa týka najmä pohybových cvičení, ako je chôdza alebo pohyb. Cvičenie v telocvični nám nedetegoval. A aj v prípade automatickej detekcie niekedy dochádza k skresleniu údajov. Náramok v našom prípade napr. správne rozpoznal chôdzu, avšak záznam cvičenia ukončil až po 5 minútach prezliekania sa na jednom mieste s minimálnym pohybom. Treba teda počítať s odchýlkami, to však náramku vzhľadom k jeho cene odpustíte.

Samsung Galaxy Fit e dokáže monitorovať aj spánok a na jedno nabitie vydrží fungovať až 7 dní. V našom prípade sa výdrž pohybovala na úrovni 4 dní. Jeho nosenie je pohodlné a hlavnou výhodou je už spomenutá integrácia do aplikácie Samsung Health. Tá je výborne spracovaná, takže Galaxy Fit e predstavuje ľudovú voľbu, ako získať viac údajov, než vám ponúkne samotný telefón. Takisto neustále monitoruje tep a môžete s ním aj plávať. Presnosť monitorovania tepu bola väčšinu času spoľahlivá.

Samsung Galaxy Fit e 
Typ a veľkost displeja0,74″, PMOLED, 64 × 128 px
Automatické / manuálne monitorovanie aktivityÁno / nie
BarometerNie
GPSNie
Odolnosť voči vode5 ATM
NFC platbyNie
Výdrž batérieAž 7 dní
Extra funkcieNič
Cena (eur)39
thumbs-up-icon

Výhody

  • atraktívna cena
  • prepojenie s aplikáciou Samsung Health
  • pohodlie pri nosení
  • automatické sledovanie aktivity
  • vzhľadom k cene poteší vodotesnosť 5 ATM

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • menej pohodlné ovládanie
  • meranie aktivity nie je možné manuálne spustiť cez náramok
  • občasné drobné nepresnosti pri automatickej detekcii aktivity
  • horšia viditeľnosť na priamom slnku

Verdikt

Samsung Galaxy Fit e je náramok z kategórie ľudová voľba. Ak máte smartfón od Samsungu, tento náramok môže byť pre vás lepšia voľba ako Xiaomi Mi Band. Nečakajte nič pokročilé, ale Galaxy Fit e plní svoj účel dobre.

Cena: 39 eur

Zapožičal: Samsung

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit