Samsung predstavil hodinky Galaxy Watch Active na jar tohto roka a po polroku prichádza s vylepšeným modelom.

Ten si zachováva kompaktný a športový dizajn bez fyzickej lunety, resp. bez rámika okolo displeja. Samsung však vypočul žiadosti používateľov a ovládanie v štýle lunety do nových hodiniek zakomponoval – je síce dotykové, ale funguje skvelo.

Galaxy Watch Active2 majú 1,4-palcový Super AMOLED displej s rozlíšením 360 × 360 pixelov, ktorý je špičkový a dobre viditeľný aj na slnku. Oceňujeme dôraz na detail a rôzne drobné animácie, ktoré si môžete všimnúť pri používaní hodiniek. V tomto smere majú Samsung hodinky jasne navrch v porovnaní s Garmin Venu, ale konštatujeme, že je to dané aj iným operačným systémom a odlišnou výdržou batérie. Obľúbili sme si najmä animáciu srdiečka po splnení všetkých denných cieľov aktivity, môže to mať motivujúci účinok.

Samsung Galaxy Watch Active2

Hodinky majú minimalistický dizajn, Zdroj: Samsung

Hlavným lákadlom Galaxy Watch Active2 je zabudovaný EKG senzor. Ten však momentálne nie je aktívny. V Amerike by mal začať fungovať v priebehu roka 2020, keď Samsung získa potrebné povolenie od štátnych organizácií. Druhou novinkou je eSIM verzia, vo svojej ponuke ju má aj slovenský Orange. Samsung v prípade Galaxy Watch Active2 vylepšil tiež presnosť GPS senzora a senzora na meranie tepu.

Samsung Galaxy Watch Active2 ponúkajú  aj vysoko nadštandardné inteligentné funkcie. Faktom je, že ak hľadáte používateľský zážitok na úrovni Apple Watch, avšak máte telefón s Androidom, Galaxy Watch sú pravdepodobne najlepšia voľba. K dispozícii sú viaceré systémové aplikácie, ako sú pripomienky či pokročilý kalendár.

A z Galaxy obchodu si môžete stiahnuť ďalšie aplikácie, okrem iného aj Spotify. Táto aplikácia nás však iritovala, v offline režime totiž nefungovala vždy spoľahlivo. A nie je nič otravnejšie, ako keď idete behať, chcete si pustiť hudbu a Spotify v hodinkách sa nechce spustiť. Najnovšie je k dispozícii pre Galaxy hodinky aj Microsoft Outlook.

Samsung Galaxy Watch Active2

Na výber je viacero typov remienkov, Zdroj: Samsung

Čo sa fitness funkcií týka, tie sú takisto pokročilé. K dispozícii je viac ako 39 rôznych druhov cvičenia, ktoré môžete monitorovať a tiež aj zvukové povely pri behaní. Oceníte to počas bežeckého tréningu, v rámci ktorého musíte postupne zvyšovať tempo. Hodinky vás zvukovo informujú o tom, či bežíte pomaly alebo rýchlo – odporúčame túto funkciu využívať v kombinácii s Bluetooth slúchadlami.

Hodinky ponúkajú pomerne presný GPS senzor. Pri behaní v lese fungoval spoľahlivo, na bežeckom ovále sme si všimli drobné odchýlky, avšak tie sme zaznamenali aj v prípade ostatných hodiniek. Stalo sa nám tiež to, že Galaxy Watch Active2 v prípade jedného nášho behu nedokázali lokalizovať GPS signál, a tak vzdialenosť počítali iba na základe akcelerometra.

Samsung hodinky merajú kontinuálne tep, spánok a ponúkajú aj automatické rozpoznanie aktivity a automatické pozastavenie cvičenia. Môžete s nimi aj plávať, k dispozícii je meranie stresu a dychové cvičenia. Manuálne meranie stresu považujeme v prípade Samsung hodiniek za najpresnejšie spomedzi testovaných hodiniek.

Pokročilé inteligentné funkcie hodiniek sa podpisujú pod slabšiu výdrž, ktorá dosahuje 2 až 3 dni. Bezdrôtové nabíjanie pomocou nabíjacej kolísky trvá cez 2 hodiny. Ostatné hodinky v tomto článku sa nabíjajú cca 1 hodinu, avšak nevyužívajú bezdrôtové nabíjanie.

Samsung Galaxy Watch Active2
Typ a veľkost displeja1,4″, Super AMOLED, 360 × 360 px
Automatické / manuálne monitorovanie aktivityÁno / áno
Barometer / GPSÁno / áno
Odolnosť voči vode5 ATM + IP68
NFC platbyNie
Výdrž batérieAž 3 dni
Extra funkcieÚložisko na hudbu, Spotify, EKG a detekcia pádu (zatiaľ nefunguje), telefonovanie cez Bluetooth, bežecký tréning, zvukové povely
Cena319
thumbs-up-icon

Výhody

  • pokročilé inteligentné funkcie
  • eSIM verzia
  • zvukové povely pri behu
  • množstvo cvičení

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • kratšia výdrž batérie
  • nespoľahlivá aplikácia Spotify

Cena: 319 €

Zapožičal: Samsung

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit