Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Veľký 6,52-palcový displej, duálny fotoaparát s rozlíšením 8 Mpx a veľká batéria s kapacitou 5 000 mAh, k dispozícii za 99 EUR

Spoločnosť Xiaomi predstavila sériu Redmi A1, nové základné smartfóny Redmi so štýlovým dizajnom a všestrannými funkciami, ktorých cieľom je poskytnúť vynikajúce zážitky za cenu do 100 EUR.

Vďaka 6,52“ veľkému HD+ displeju s rozlíšením 1600 x 720 bodov ponúkajú Redmi A1 skvelý zážitok pri sledovaní videí alebo hraní hier. Na dlhšie sledovanie ponúkajú zariadenia režim Tmavá téma a Nočné svetlo, ktoré pomáhajú predchádzať namáhaniu očí. 

Rad Redmi A1 je tiež vybavený hlavným fotoaparátom s rozlíšením 8 Mpix spárovaným s pomocným objektívom¹, ktorý umožňuje vytváranie portrétnych záberov, a predným fotoaparátom s rozlíšením 5 Mpix. Zadný aj predný fotoaparát sú nabité všestrannými režimami vrátane portrétu, krátkeho videa a časozberného snímania, ponúka používateľom rozmanité možnosti fotografovania. Smartfón je tiež vybavený veľkou 5 000 mAh batériou a 10W nabíjaním, ktoré bez problémov vydržia pri každodennom používaní aj viac ako dva plnohodnotné dni používania.

Pokiaľ ide o výkon, Redmi A1 poháňa MediaTek Helio A22, ktorý zabezpečuje dostatočný výkon na spúšťanie aplikácií, podporu displeja s vysokým rozlíšením a energetickú účinnosť. Okrem toho podporuje aj rozšíriteľné úložisko s kapacitou až 1 TB, ktoré uvoľní miesto v zariadení pre ďalšie ukladanie dát.²

Hoci má rad Redmi A1 pôsobivý pomer ceny a výkonu hardvéru, má aj pozoruhodný dizajn. Redmi A1 Series zdedil rodinný dizajn po Redmi Note Series a dodáva sa v čiernej, svetlozelenej a svetlomodrej farbe so štýlovým dizajnom plochého rámu. Podčiarkuje ho čistá, minimalisticky zaoblená zadná strana, ktorej textúra pripomínajúca kožu odoláva šmuhám a odtlačkom prstov. 

Rad Redmi A1 bude k dispozícii vo verzii 2 GB + 32 GB. K dispozícii bude za odporúčanú maloobchodnú cenu 99 EUR. Rad Redmi A1 bude možné zakúpiť od 29. septembra prostredníctvom oficiálnych predajných kanálov spoločnosti Xiaomi.

¹ Pomocný objektív sa vzťahuje na objektív QVGA s aktívnym poľom pixelov 248 x 328.

² Skutočná podpora a kompatibilita pamäťových kariet sa môže u jednotlivých výrobcov líšiť.