Ricoh vylepšil svoje Collaboration Boardy, čo sú interaktívne displeje, určené na spoluprácu vo firmách. Okrem hardvérových vylepšení prinášajú aj nové softvérové funkcie.

Nová generácia displejov Ricoh Collaboration Board je dostupná vo veľkostiach 31,5 až 85,6 palca. S výnimkou najmenšej uhlopriečky ponúkajú všetky obrazovky rozlíšenie 4K. Tieto displeje sú určené pre každý typ priestoru a sú prispôsobené tak, aby vyhovovali požiadavkám malých, stredných aj veľkých miestností.

Ricoh zmodernizoval dizajn, rámiky okolo displeja sú až o 60 % tenšie v porovnaní s predchádzajúcou generáciou. Zmenšila sa tiež hrúbka samotného zariadenia, a to na tretinu. S optimalizáciou konštrukcie súvisí nižšia hmotnosť až o 30 %, čo v praxi znamená zníženie nákladov na inštaláciu 65-palcového a väčších displejov. Ricoh Collaboration Boardy je možné používať aj v režime na výšku, touto vlastnosťou disponujú 31,5 a 55-palcové modely.

Nové Ricoh Collaboration Boardy ponúkajú vylepšenia vo forme odolnosti voči prachu na úrovni IP5X či detektor pohybu, ktorý umožňuje automatické zapnutie displeja z režimu spánku. Ricoh takisto zakomponoval technológiu InGlass od firmy FlatFrog. Tá umožňuje dotykové ovládanie na úrovni až 20 súčasných dotykov a lepší zážitok z písania na interaktívnom displeji pomocou nového dotykového pera – prakticky na nerozoznanie od písania na papieri. Integrácia predného reproduktora zlepšila kvalitu zvuku a súčasťou výbavy je aj mikrofón, takže Ricoh Collaboration Board predstavuje komplexné riešenie, ktoré je pripravené na účely interaktívnej spolupráce aj na videohovory – buď pomocou zabudovanej webkamery alebo použitím webkamery tretích strán.

Ricoh Collaboration Board

55-palcový Ricoh Collaboration Board je možné používať aj v režime na výšku, Zdroj: Ricoh

Softvér s pokročilými funkciami

Neoddeliteľnou súčasťou interaktívnych displejov je softvérové riešenie od Ricoh. To reflektuje požiadavky roku 2020 na vzdialenú prácu a umožňuje pracovníkom z rozličných miest komunikovať a spolupracovať, ako keby sedeli v tej istej miestnosti. Aplikácia Ricoh Integrated Collaboration Cloud (RICC) umožňuje jednoducho bezdrôtovo zdieľať obsah z ostatných zariadení cez technológie Miracast, Airplay či Google Cast, a to aj s podporou zrkadlenia viacerých zariadení na jeden interaktívny displej.

K dispozícii je tiež pripojenie cez kábel, prostredníctvom zariadenia od Ricohu a rovnako aj zdieľanie naskenovaním QR kódu. RICC podporuje 12 najobľúbenejších platforiem videokonferencií a umožňuje využívať ľubovoľné aplikácie pre operačný systém Windows 10. Nechýba ani všestranná aplikácia virtuálnej tabule s možnosťou importovania obsahu z webu či multimediálnych súborov a s pokročilými funkciami rozpoznania reči, tvarov aj obrázkov.

Súčasťou RICC je voliteľný nástroj na manažment mítingov a zasadačiek. Ten je k dispozícii aj vo forme plug-inu pre Microsoft Outlook a umožňuje okamžité vyhľadávanie vhodných zasadačiek pre potreby konkrétnych mítingov.

Do úvahy sa berie veľkosť miestnosti a ďalšie premenné. Počas samotných mítingov je k dispozícii virtuálny asistent, ktorý sa postará o najlepší komfort z používania Ricoh Collaboration Boardu a umožní napríklad pohotové predĺženie rezervácie miestnosti, ak je to potrebné a ak je miestnosť dostupná aj po skončení plánovaného mítingu. Vďaka už spomenutej podpore videokonferencií je tak možné jednoducho vytvoriť míting, ktorý spája virtuálnu konferenciu s tou skutočnou.

Ďalšie informácie o Ricoh Collaboration Boardoch a aplikácii Ricoh Integrated Collaboration Cloud nájdete na webe www.ricoh.sk.

Ricoh Collaboration Board

Ricoh Collaboration Board predstavuje ideálne riešenie na moderné a interaktívne mítingy, do ktorých sa môžu cez videokonferenciu zapojiť zamestnanci aj na diaľku, Zdroj: Ricoh

 

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit

Nechajte nám správu