Ich hlavnou úlohou je spoľahlivo a hlavne pohodlne vyčistiť od prachu každý kút vášho domova. Reč je o výkonných robotických vysávačoch Roomba, ktoré budú navyše v blízkej budúcnosti vedieť presne identifikovať všetky slabo pokryté miesta bezdrôtovým Wi–Fi signálom vo vašej domácnosti.

Píše sa začiatok roku 2018 a ide o skutočne nanajvýš aktuálnu tému. Kým ešte pred pár rokmi mal problém s bezdrôtovým prenosom dát prostredníctvom technológie Wi∼Fi len málokto z nás, dnes je situácia diametrálne odlišná a azda takmer každá domácnosť disponuje vlastnou sieťou. Pri husto zaľudnených bytových jednotkách sa vzájomná rušivosť domácich sietí stáva častým problémom. Pomôcť si môžete rozličnými spôsobmi. Optimálnym umiestnením routera počnúc, pokračujúc zmenou na najmenej vyťažený vysielací kanál v jeho nastaveniach, či končiac dokúpením tzv. Wi–Fi extenderov (zosilňovače Wi–Fi signálu), respektíve výkonnejšieho dvojpásmového routera.

Pomôcť k identifikácii tzv. „hluchých miest“, respektíve zón s minimálnou kvalitou dosahu bezdrôtovej siete sa rozhodol aj výrobca populárnych robotických vysávačov Roomba. Firma iRobot totiž už koncom tohto mesiaca integruje do aplikácie s rovnomenným názvom funkcionalitu mapovania pokrytia Wi–Fi siete. Čo to pre vás znamená? Jednoducho a pohodlne si viete zanalyzovať, ako ste na tom s pokrytím u vás doma a podľa prehľadnej mapy pokrytia, ktorá sa zobrazí na displeji vášho smartfónu môžete zvoliť najvhodnejšiu alternatívu riešenia problému s dosahom. Treba dodať, že niektoré Roomba vysávače sa dajú ovládať prostredníctvom Wi–Fi a práve strata signálu môže znamenať pre používateľa dočasné znemožnenie ovládania tohto inteligentného čistiaceho robota.

Nová funkcionaliota bude spočiatku dostupná len pre beta testerov v USA. iRobot tvrdí, že nie každý, kto prejaví záujem o testovanie, bude automaticky firmou vybraný do testovacieho programu. „Program iRobot Beta ponúka našim používateľom príležitosť zažiť a formovať potenciálne nové generácie funkcií, ktoré sú vo vývoji vrátane mapovania pokrytia Wi-Fi„, uviedol Gary Hall, senior riaditeľ pre riadenie digitálnych produktov spoločnosti. Funkcia mapovania Wi-Fi bude k dispozícii iba pre používateľov prémiových modelov Roomba 980 a Roomba 960.

Zdroj: 9to5Google

 

Mohlo by vás zaujímať:

iRobot Roomba oslavuje 15 rokov: Viac ako 20 miliónov predaných robotických vysávačov a jednotka v predaji vo svete i na Slovensku