Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Bosch uľahčuje domácim majstrom prácu vďaka dvom novým výkonným akumulátorovým pílam s optimalizovanou manipuláciou a premyslenou ergonómiou: Ručná okružná píla UniversalCirc 18V-53 je vhodná najmä na dlhé a presné rezy.

S pílou NanoBlade UniversalCut 18V-65 je možné rýchlo a bez námahy vykonávať rezy voľnou rukou alebo ponorné rezy. Obe píly sú súčasťou systému „18V Power for All“, ktorý zahŕňa približne 60 náradí pre domácich majstrov, záhradu a domácnosť. Pokrýva tiež všetky ostatné relevantné produkty v jednotlivých segmentoch – a vďaka aliancii „Power for All“ presahuje aj sortiment spoločnosti Bosch. Všetko náradie – od príklepovej vŕtačky cez kosačku na trávu až po vysávač – je možné prevádzkovať s jedným a tým istým 18-voltovým lítium-iónovým akumulátorom a iba jednou nabíjačkou. Používatelia tak šetria miesto a peniaze a zároveň chránia životné prostredie.

UniversalCirc 18V-53 od spoločnosti Bosch: Akumulátorová ručná píla s pohodlnou manipuláciou
Najnovšie prírastky do systému „18V Power for All“: Dve nové akumulátorové píly Bosch pre majstrov

UniversalCirc 18V-53: Presné vedenie pre dlhé rezy

Vďaka väčšej hĺbke rezu 53 milimetrov v porovnaní s predchádzajúcim modelom PKS 18 LI je možné s akumulátorovou ručnou okružnou pílou UniversalCirc 18V-53 vykonávať všetky bežné kutilské práce. Či už ide o skracovanie drevených lát, rezanie pracovných dosiek na mieru alebo rezanie paluboviek: Vysoko kvalitný pílový kotúč na drevo Optiline v spojení so stabilnou kovovou základnou doskou a hliníkovým ochranným krytom zaisťujú nepretržitý postup rezania s vždy čistými reznými hranami. Podporu poskytuje tiež dodávaný nadstavec CutControl, priehľadný nadstavec, ktorý sa vyklápa na prednú stranu s vyznačením línie rezu. Ďalšou výhodou je, že táto akumulátorová ručná okružná píla je kompatibilná so systémom vodiacich líšt Bosch Home & Garden, takže domáci majstri môžu presne sledovať línie rezu. Vďaka veľkým pákam je používanie prístroja UniversalCirc 18V-53 obzvlášť pohodlné.

Pre čistú prácu má akumulátorová ručná kotúčová píla robustný hliníkový ochranný kryt pre optimálne odstraňovanie pilín. S pripojeným externým systémom odsávania prachu sa zachytí viac ako 90 % pilín.

UniversalCut 18V-65: Rýchle a flexibilné rezy

Nová píla UniversalCut 18V-65 je vhodná na kratšie rezy voľnou rukou alebo ponorné rezy. Píla NanoBlade s hĺbkou rezu 65 milimetrov je vždy po ruke a jej použitie nie je zložité. Vďaka vylepšenej ergonómii môžu pri náročnejších aplikáciách používatelia položiť obe ruky na pílu a viesť ju s väčšou kontrolou. Technológia NanoBlade s nízkymi vibráciami poskytuje bezpečnejší pocit, či už ide o krátke korekčné rezy, rezanie výrezov, skracovanie káblových líšt alebo orezávanie menších vetiev. Pomocou spínača na rukoväti je možné počas používania flexibilne nastaviť rýchlosť rezania. Vďaka systému SDS môžu používatelia vymeniť pílový kotúč rýchlo a bez použitia náradia.

Akumulátorová ručná okružná píla UniversalCirc 18V-53 a akumulátorová píla UniversalCut 18V 65 NanoBlade sú už v predaji. Uvedené ceny sú nezáväzné cenové odporúčania vrátane DPH. Príslušenstvo, ako sú pílové kotúče a plátky, je k dispozícii v rade príslušenstva Bosch.

Technické parametreUniversalCirc 18V-53UniversalCut 18V-65
Napätie akumulátora18 V18 V
Hĺbka rezu53 mm (pri 90°)
36 mm (pri 45°)
65 mm
Priemer pílového kotúča160 mm
Pílový kotúčOptilineNanoBlade
Kapacita rezania na jedno nabitie akumulátora (s 2,5 Ah)33 m (19 mm drevotrieska)120 rezov (40 mm borovicové hranolové drevo)
Voľnobežné otáčky4 300 min-10–8000 min-1
Rozmery náradia (dĺžka x šírka x výška)315 x 181 x 266 mm207 x 68 x 223 mm
Hmotnosť bez/s akumulátorom (2,5 Ah)2,9 kg / 3,3 kg1,0 kg / 1,4 kg
Rozsah dodávky/odporúčaná maloobchodná cena vrátane DPH• Píla v krabici (bez akumulátora a nabíjačky, vr. 1x pílový kotúč „Optiline“, 1x paralelný doraz,
1x adaptér na odsávanie prachu): 114,99 €
• Píla v krabici s akumulátorom (2,5 Ah) a nabíjačkou AL 18V-20, vrátane 1x pílový kotúč „Optiline“, 1x pozdĺžny doraz, 1x adaptér na odsávanie prachu: 184,99 €
• Píla v krabici (bez akumulátora a nabíjačky, vr. 1x ochranný kryt pílového kotúča „Nanoblade Wood Speed 65″): 139,99 €
• Píla v krabici s akumulátorom (2,5 Ah) a nabíjačkou AL 18V-20, vrátane 1x pílový kotúč „Nanoblade Wood Speed 65″, 1x ochranný kryt pílového kotúča: 189,99 €

Značky: