To, že procesory AMD Ryzen budú zaujímavou voľbou, nám bolo už celkom jasné. Skupina taktovačov však s jedným top modelom dosiahla naozaj rekordné výsledky.

AMD dalo dokopy tím taktovačov, a tí sa pustili do práce. Cieľom bolo pretaktovať procesor Ryzen 7 1800X čo najvyššie. Za pomoci tekutého dusíka sa im podarilo dostať procesor na stabilnú frekvenciu 5,2 GHz a rozdrviť doterajšie rekordy v populárnom benchmarku Cinebench.

Donedávna bolo rekordom v benchmarku Cinebench skóre 2410 bodov. Pretaktovaný Ryzen 7 1800X dosiahol skóre 2449 bodov. Procesor bežal na frekvencii 5201,07 MHz, s napätím 1,875 V a násobičom nastaveným na 37,75 x. Krátke video z akcie je na stránke Vimeo, pokým ho niekto odtiaľ nestiahne.

Toto dosiahli profesionáli za pomoci tekutého dusíku, takže doma takéto výsledky len tak nedosiahnete. Napriek tomu to ukazuje, že nové AMD procesory majú veľký potenciál, čo sa týka taktovania, a obstoja v konkurencii aj omnoho drahších procesorov. A o tom je v podstate stratégia značky, ktorá sa tento rok snaží o veľký návrat. Zatiaľ im to ide celkom presvedčivo, čo poviete.

Zdroj: PC Gamer, Vimeo

Prečítajte si aj:

Procesory AMD Ryzen budú na trhu budúci týždeň

Značky: