Samsung si podal patent na inteligentné hodinky s rolovacím displejom a zabudovaným fotoaparátom.

Server LetsGoDigital uviedol, že Samsung si podala patent na Svetový úrad duševného vlastníctva 2. júna a 9. decembra bol sprístupnený verejnosti.

„Zverejnené je elektronické zariadenie, ktoré obsahuje: displej, pohyblivú jednotku displeja, ktorá ovláda displej s cieľom zmeniť jeho veľkosť v oblasti displeja a a procesor,“ uvádza Samsung. „Displej sa môže zväčšiť vysunutím zo stredovej časti displeja a môže sa zmenšiť zasunutím do stredovej časti.“

Ilustrácie priložené k patentu zobrazujú zdanlivo typické inteligentné hodinky s kruhovým displejom. To je podobné, ao majú hodinky Galaxy Watch. Fígeľ je v tom, že po stlačení korunky na hodinkách sa displej môže rozšíriť do oválneho tvaru. Podľa informácií má takto poskytnúť zväčšenie plochy obrazovky až o 40 %.

Samsung hodinky so zrolovateľným displejom
Mechanické rozdelenie podľa patentu spoločnosti Samsung na zrolovateľné inteligentné hodinky

Hodinky zobrazené v patente majú v strede displeja aj zabudovaný fotoaparát. Len pripomeňme, že bola doba, kedy Samsung dával do inteligentných hodiniek Galaxy Gear z roku 2013 aj fotoaparát. Ale príliš sa to neujalo. Kvalita fotiek bola mizerná a fotografovanie nebolo pohodlné.

Samsung do nových hodiniek môže umiestniť viacero optických snímačov, dokonca tu môže byť aj zabudovaný blesk. Patent sa však zameriava najmä na mechanizmus súvisiaci s rolovacím displejom.

Zdroje: LetGoDigital, vlastné

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.