Na potvrdenie tohto tvrdenia si budeme musieť počkať.

Samsung nedávno predstavil čipset Exynos 1080, ktorý je určený pre zariadenia strednej triedy. Je to prvá čipová sada založená na 5nm procese. Uniknuté výsledky benchmarku dokonca naznačujú, že je výkonnejší ako Qualcomm Snapdragon 865Skutočnou otázkou však je, či nadchádzajúca čipová sada spoločnosti Samsung Exynos 2100, prekoná Snapdragon 875. Nateraz sa však zdá, že áno. 

Leakster Ice Universe tvrdí, že Exynos 2100 svojim výkonom prekoná Snapdragon 875. Americké a čínske verzie vlajkových smartfónov od Samsungu sú zvyčajne vybavené čipmi od Qualcommu, pričom pre ostatné trhy je určený “domáci” Exynos.

Inteligentné telefóny so Snapdragon sa zvyčajne považujú za výkonnejšie a čoraz viac sa objavujú výzvy na to, aby všetky verzie smartfónov Galaxy boli vybavené prémiovými čipmi od Qualcommu. To je pravdepodobne aj dôvod, prečo sa Samsung rozhodol namiesto vlastných CPU zvoliť dizajn od spoločnosti Arm.

Očakáva sa, že modely Exynos 2100 a Snapdragon 875 budú mať rovnakú konfiguráciu jadra. Aj keď čip od Samsungu pravdepodobne nedokáže prekonať Snapdragon 875, je takmer isté, že rozdiel medzi nimi nebude taký výrazný ako predtým. Oba čipy budú pravdepodobne obsahovať jedno jadro Arm Cortex-X1, tri jadrá Cortex-A78 a štyri jadrá Cortex-A55.

Exynos 2100 by mal obsahovať GPU Mali-G78 a Snapdragon 875 GPU Adreno 660. Aj keď bude grafický výkon údajne porovnateľný, Qualcomm si pravdepodobne v tejto oblasti aj naďalej udrží vedúce postavenie.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Fotky Google: Takto zistíte, ako dlho vám vydrží bezplatný ukladací priestor

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.