Samsung zrejme po dvoch rokoch opäť zorganizuje podujatie Unpacked s predstavením nových smartfónov.

Séria vlajkových lodí Samsungu na nasledujúce obdobie by mala byť predstavená začiatkom februára na podujatí Unpacked, zrejme už počas prvého februárového týždňa. Tvrdí to portál Sammobile.com s odvolaním sa na viaceré média z Južnej Kórey. Tie majú údajne informácie od jedného z vedúcich pracovníkov spoločnosti Samsung Electronics.

Pôvodne sa predstavenie rodiny Galaxy S23, ktorej súčasťou má byť aj najvybavenejší model S23 Ultra, očakávalo už začiatkom roka 2023. Juhokórejský výrobca však napokon zrejme zvolí spomínaný neskorší termín aj so „živým“ podujatím, ktoré má byť v San Franciscu a bolo by prvé po dvoch pandemických rokoch. Posledné Unpacked sa konalo pri predstavení radu Galaxy S20.

Podľa doteraz uniknutých informácií by mal byť základný Galaxy S23 takmer identický s tohtoročnou generáciou Galaxy S22. Výnimkou má byť hlavne batéria s dlhšou výdržou a kapacitou zvýšenou z 3700 mAh na 3900 mAh. Novinkou by mal byť aj čipset Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, ktorý v budúcom roku údajne kompletne nahradí procesor Exynos od Samsungu aj na európskych trhoch.

Väčšie zmeny by mali nastať pri najvyššom modeli Galaxy S23 Ultra. Ten by mal byť vybavený 200 Mpx hlavným snímačom (posledné tri generácie mali 108 Mpx), novým snímačom odtlačkov prstov v displeji či displejom so svietivosťou až 2200 nitov (aktuálny S22 Ultra má 1750 nitov). To by bolo o asi 200 nitov viac ako má súčasný rekordér Apple iPhone 14 Pro Max.

Hovorí sa tiež o odolnejšom skle dotykovej plochy a tiež nových sklách pre objektívy zadného fotoaparátu, čím by sa opäť trochu zlepšila kvalita fotografií, najmä pri slabšom osvetlení. Bohužiaľ, v súvislosti s infláciou sa spomína aj vyššia cena.

Zdroj: Sammobile.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.