Samsung predstavil nový tablet pre firemné použitie Galaxy Tab Active2.

Samsung Galaxy Tab Active2 je vybavený najnovšími funkciami, ponúka dizajn so zvýšenou odolnosťou a zároveň prináša zdokonalené funkcie pre použitie vo firmách ako aj konštrukčnú odolnosť potrebnú pre nasadenie v priemyselných prevádzkach.

Okrem schopnosti rozdeliť obrazovku prístroja na viacero okien, tu používatelia nájdu tiež podporu elektronického pera S Pen či možnosť využitia systému Maximo od spoločnosti IBM, vďaka čomu prístroj podporuje aj správu aktív a pracovných procesov.

Partnerstvo so spoločnosťami Gamber Johnson a RamMounts sa podpísalo pod profesionálne možnosti montáže do úžitkových vozidiel či vozidiel policajných a iných silových zložiek. Spolupráca s ďalšími firmami prináša nové funkcie, medzi ktoré patrí ochrana pred explóziou pre ropný, plynárenský a farmaceutický priemysel podporovaná spoločnosťou ECOM Instruments, prenosné skenovanie čiarových kódov Koamtac, puzdra Otterbox a odolnej prenosnej klávesnice a klávesnice do vozidiel iKey.

Samsung Galaxy Tab Active2 vlastní certifikát MIL-STD-810, ktorý zaisťuje, že tablet je dostatočne odolný voči zvýšenému tlaku, teplotám, rôznym prostrediam, vibráciám či vlhkosti i prachu triedy IP68. Ochranný kryt, ktorý je súčasťou balenia, zaistí bezpečnosť zariadenia pri otrasoch a pádoch z výšky až 1,2 m. Nechýba ani zdokonalený režim dotykového ovládania v rukaviciach či vo vlhkom prostredí.

Ľahká hmotnosť, jednoduchý dizajn a rozhranie s možnosťou bezpečnostného overovania totožnosti, ako aj funkcia rozpoznávania tváre umožňujú držať i ovládať tablet jednou rukou.

Na prednej strane Samsung Galaxy Tab Active2 sa nachádza 5 MPx kamera, na zadnej strane je 8 MPx kamera s automatickým zostrovaním. Vďaka gyroskopu a geomagnetickým senzorom môžu používatelia využívať rad funkcií z kategórie rozšírenej reality. Tablet je navyše vybavený funkciou NFC.

Zariadenie podporuje siete LTE, jednoducho a prakticky sa dobíja a disponuje účinnými možnosťami správy batérie. Samozrejmosťou je podpora POGO konektoru, vďaka ktorému je možné hromadne nabíjať aj niekoľko tabletov naraz, prípadne ho využiť pre pripojenie klávesnice.

Na Slovensku sa Samsung Galaxy Tab Active2 začne predávať začiatkom decembra 2017, na vybraných trhoch je dostupný už od októbra ta cenu 459 eur, vo verzii s LTE za 499 eur.

Špecifikácie tabletu Samsung Galaxy Tab Active2

 Samsung Galaxy Tab Active2
DISPLEJ8,0” WXGA TFT (1280×800)
CHIPSETSamsung Exynos 7870
1,6 GHz osemjadrový procesor
PODPORA LTE LTE kat. 6 (300 Mb/s)
PAMÄŤ3 GB +16 GB
microSD až 256 GB
FOTOAPARÁTZadný 8,0 MPx AF + predný 5,0 MPx
PORTYUSB 2.0 typ C, pin Pogo (nabíjanie a dáta pre pripojenie klávesnice)
SENZORYAkcelerometer, snímač odtlačkov prstov, gyroskop, geomagnetický senzor, Hallov senzor, senzor priblíženia, RGB svetelný senzor
BEZDRÔTOVÉ PRIPOJENIEWi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (2,4 GHz + 5 GHz)
Wi-Fi Direct, Bluetooth 4.2, NFC
GPSGPS + GLONASS
ROZMERY, HMOTNOSŤ127,6 x 214,7 x 9,9 mm, 415 g (Wi-Fi) / 419 g (LTE)
KAPACITA BATÉRIÍ4 450 mAh, užívateľsky vymeniteľná
OS/UPGRADEAndroid 7.1
OdolnosťOdolnosť voči vlhkosti a prachu triedy IP68,
Odolnosť voči otrasu pri páde z výšky až 1,2 m so vstavaným ochranným krytom, MIL-STD-810G
PeroS Pen (certifikácia IP68, 4 096 úrovní citlivosti, Air Command)
ZabezpečenieKnox 2.8

 

Značky: