Spoločnosť sa stále drží svojej stratégie.

Kórejská spoločnosť sa pripravuje na svoju druhú tohtoročnú udalosť Unpacked, na ktorej budú okrem skladateľných telefónov a nových inteligentných hodiniek, predstavené aj tablety série Galaxy Tab S9. Doterajšie správy naznačili, že sa tak stane už 26. júla, čiže ani sa nenazdáme a Samsung opäť naservíruje poriadnu porciu nových vlajkových zariadení. 

Ako tomu býva zvykom, s blížiacim sa uvedením nových zariadení sa objavujú aj čoraz početnejšie úniky, ktoré sa tentokrát týkajú práve dvoch tabletov Galaxy S9+ a S9 Ultra, ktoré medzi tabletmi série Galaxy Tab S9 v podstate znamenajú to, čo medzi telefónmi série Galaxy S23 modely Galaxy S23+ a Galaxy S23 Ultra.

Nové informácie o pripravovaných tabletoch sa dozvedáme aj vďaka TUV certifikácii, ktorá potvrdzuje existenciu troch modelov série Galaxy Tab S9. Pokým Galaxy Tab S9+ príde s modelovým označením SM-X816B, SM-X810 a SM-X816N, tak Galaxy Tab S9 Ultra dostane označenie SM-X916B, SM-X910 a SM-X916N. 

Samsung Galaxy Tab S9 UltraZdroj: MySmartPrice
Samsung Galaxy Tab S9 Ultra

Jednotlivé označenia modelov vyjadrujú ich charakteristickú výbavu, alebo určenie pre konkrétny trh. Prvé modelové označenie v prípade oboch tabletov patrí verziám s podporou 5G, prostredné globálnym verziám s Wi-Fi a posledné označenie patrí modelom určeným pre juhokórejský trh.

Certifikácia zároveň odhaľuje, že modely Galaxy Tab S9+ a Galaxy Tab S9 Ultra budú podporovať 45 W nabíjanie, čo nie je až takým prekvapením, keďže už aktuálne generácia tabletov série Galaxy Tab S8 toto nabíjanie podporuje. Škoda len, že Samsung ho nezvýšil. Je však pomerne vysoko pravdepodobné, že samotná nabíjačka v predajnom balení nových tabletov bude celkom chýbať. 

Galaxy Tab S9 Ultra

Predchádzajúce úniky naznačili, že Tab S9 Ultra bude mať rovnaký 14,6-palcový AMOLED displej s rozlíšením 2960 × 1848 pixelov a výrezom v tvare písmena V, aký má aj predchodca tohto tabletu. 

Zadná strana tabletu ukrýva zmeny, ktoré sa týkajú fotoaparátov s ohraničením okolo objektívov spolu s držiakom pera S Pen. Rozmery Galaxy Tab S9 by mali byť údajne 326,4 × 208,6 × 5,5 mm, pričom hmotnosť na úrovni 740 gramov. Vo výbave by sa mala objaviť aj 11 200 mAh batéria s podporou spomínaného 45 W nabíjania.

Najvybavenejší tablet série Galaxy Tab S9 by mal mať aj zvýšenú ochranu voči vode a prachu na úrovni IP68

Samsung Galaxy Tab S9 UltraZdroj: MySmartPrice
Samsung Galaxy Tab S9 Ultra

Zdroj: GSMArena

Titulný obrázok Galaxy Tab S8 Ultra

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.