Do kalendára si poznačte termín 26. júl 2023.

Samsung štandardne predstavuje svoje skladateľné telefóny počas letných mesiacov. Obvykle je to prvá polovica augusta, avšak zdá sa, že tento rok sa konferencia Galaxy Unpacked, na ktorej by mali byť predstavené skladateľné smartfóny Galaxy Z Flip5 a Galaxy Z Fold5 a smart hodinky Galaxy Watch6, uskutoční skôr.

Počas posledných týždňov sa viackrát spomínal júlový termín konferencie. Portál Chosun.com zverejnil informáciu o konkrétnom termíne, ktorý tieto špekulácie potvrdzuje – ak sa nič nezmení, Samsung by mal novú generáciu skladateľných telefónov predstaviť už 26. júla 2023. Galaxy Unpacked by sa mal neobvykle konať v Seoule v Južnej Kórei.

Nové skladateľné smartfóny by sa mohli začať predávať už od 11. augusta 2023. Dôvodom skoršieho uvedenia a skoršieho spustenia predaja je vraj pokles ziskov z predaja polovodičových čipov. Samsung na to reaguje skorším uvedením telefónov, čo sa mohlo pozitívne prejaviť na finančných výsledkoch za tretí kvartál 2023.

Nová generácia skladateľných telefónov by mala ponúknuť vynovený dizajn pántu, vďaka ktorému bude záhyb displeja menej viditeľný. Telefóny tiež nebudú mať v zatvorenom stave medzeru medzi dvoma polovicami. V prípade modelu Galaxy Z Flip5 sa spomína aj väčší vonkajší displej. Oba telefóny by mal poháňať procesor Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy, ktorý sa nachádza aj vo výbave telefónov radu Galaxy S23.

Zdroj: SamMobile, Chosun

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit