S blížiacou sa konferenciou Google I/O 2021 budú snahy o posilnenie postavenia platformy Wear OS narastať.

Práve spoločnosť Samsung by mohla v tejto snahe Googlu zohrať kľúčovú úlohu. Už dávnejšie sa začali objavovať správy o tom, že Samsung sa vzdá TizenOS v prospech Wear OS. Táto zásadná výmena operačných systémov v hodinkách by sa mala údajne udiať už pri modeli Galaxy Watch 4. Nová správa z portálu Phandroid naznačuje, že nielen Galaxy Watch 4 dostanú Wear OS, ale tento operačný systém od Googlu získa aj model Galaxy Watch Active4.

Správa tvrdí, že spoločnosti Samsung a Google spolupracujú na ďalšej vlajkovej lodi Galaxy Watch. Samsung má z tejto spolupráce ťažiť najmä preto, že vývoj aplikácií pre Wear OS je jednoduchší. Zo strany spoločnosti Google by to mohlo pomôcť oživiť trh s Wear OS, ktorý v ostatných rokoch pomerne stagnuje.

Napríklad jediné inteligentné hodinky, ktoré používajú najnovší čipset Snapdragon Wear, sú stále TicWatch Pro 3. Samozrejme to nie je úplne chyba spoločnosti Google, ale je zrejmé, že táto čipová sada je pre ostatných výrobcov príliš drahá na to, aby ju nasadili do svojich hodiniek s Wear OS.

Galaxy Watch 4 by tak mali stáť čele reštartu platformy Wear OS, čo naznačuje, že sa máme určite na čo tešiť. Je možné, že uvedenie Galaxy Watch 4 v auguste (spolu s Galaxy Z Fold 3 a Galaxy Z Flip 3) by mohlo pripraviť cestu aj k úspešnému uvedeniu Pixel Watch na jeseň.

Zo spolupráce Samsung/Google by tak vyťažili obidve spoločnosti.

Zdroj: Phandroid 

Prečítajte si aj:

Inteligentné hodinky českej značky vyzerajú dobre a cena vás prekvapí

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.