Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

V Česku a na Slovensku narástli predobjednávky vlajkových lodí Samsungu o 70 % oproti minulému roku

Smartfóny série Galaxy S22 a tablety Galaxy Tab S8 zaznamenali celosvetovo počas prvého týždňa väčšie množstvo predobjednávok ako akékoľvek iné modely značky Samsung v histórii. Pri modeloch Galaxy S22 išlo o viac ako dvojnásobok v porovnaní so sériou Galaxy S21. Najúspešnejším prístrojom je zatiaľ Galaxy S22 Ultra – tento smartfón sa na celkovom predaji série podieľa z viac ako 60 %. Tiež na tablety Galaxy Tab S8 prišlo viac ako dvakrát viac predobjednávok oproti sérii Galaxy Tab S7. Zhruba polovica z nich pripadá na model Galaxy Tab S8 Ultra.

Podobný úspech Samsung oslavuje aj na slovenskom a českom trhu, kde počet predobjednávok smartfónov Galaxy S22 narástol 1,7-krát v porovnaní s minuloročnou sériou S21. Aj tu vládne model Ultra, ktorý si objednalo 56 % zákazníkov. Ešte výraznejší bol záujem o novú generáciu tabletov. Tie zaznamenali v rámci predobjednávok viac ako dva a pol násobný nárast oproti predchádzajúcej sérii Tab S7.

Galaxy S22 Ultra
Galaxy S22 Ultra

„Máme veľkú radosť, že sa nové smartfóny a tablety ihneď zaradili medzi naše najobľúbenejšie zariadenia všetkých čias,“ vyhlásil Bryan Choi, výkonný viceprezident a riaditeľ oddelenia predaja a marketingu mobilnej divízie Samsung Electronics. „V Samsungu sa neustále snažíme ponúkať prevratné inovácie. Nové prístroje tak nepredstavujú len viac funkcií a lepšie parametre pre priaznivcov série Galaxy, ale umožňujú tiež prístup k rozsiahlemu ekosystému našich aj partnerských zariadení a služieb, vďaka ktorým si používatelia môžu v prepojenom svete užiť skutočne jedinečné zážitky. Tešíme sa, že naše prístroje uľahčia používateľom život aj komunikáciu so svojimi blízkymi.“

„Veľmi nás potešilo, aké nadšenie a záujem na Slovensku a v Česku nová séria Galaxy S22 vzbudila,“ hovorí Tomáš Balík, šéf mobilnej divízie Samsung Electronics pre ČR a SR. „Dopyt po modeloch Galaxy S22 je rekordný a počet predobjednávok prekonal naše očakávania. Robíme všetko pre to, aby sme tieto prístroje dodali zákazníkom čo najskôr, napriek tomu môže v niektorých prípadoch dochádzať k oneskoreniu, ktoré závisí od modelu a farebného variantu. Chceli by sme zároveň ubezpečiť, že všetci, ktorí si zariadenie predobjednali a zaregistrovali sa, o sľubovaný bonus neprídu.“

Drahšie modely sú populárnejšie

Predpredajné čísla ukazujú, že slovenskí a českí zákazníci značky Samsung si radi priplatia za vyššiu kvalitu a lepšie možnosti svojich zariadení. V predajných číslach preto vedie najvybavenejší model Ultra. Viac ako tri štvrtiny záujemcov si vybrali modely s väčšou internou pamäťou (256 a 512 GB). Najpopulárnejšou farbou bola čierna a za ňou sa umiestnila zelená a biela. Pri tabletoch viac ako polovica záujemcov zvolila variant Ultra.

Smartfóny Galaxy S22 and S22+ ponúkajú okrem iného prevratné možnosti pri nočnom fotografovaní a natáčaní. Vďaka výraznému pokroku v oblasti umelej inteligencie sa záujemcovia môžu tešiť na najlepšie snímky a videozáznamy, aké modely Galaxy kedy ponúkli. Galaxy S22 Ultra  potom v histórii smartfónov otvára úplne novú kapitolu – ponúka ako kreatívne schopnosti série S, tak aj špičkový výkon a pracovné funkcie doposiaľ známe iba z modelov Galaxy Note.

Galaxy Tab S8 UltraZdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Galaxy Tab S8 Ultra

V sérii tabletov Galaxy Tab S8 sú k dispozícii tri modely – Tab S8, S8+ a prvýkrát aj Tab S8 Ultra. Táto nová vlajková loď taktiež predstavuje prielom v doterajšej ponuke Samsungu – ponúka okrem iného bohaté možnosti multitaskingu, obrí displej či pohodlné ovládanie pomocou dotykového pera S Pen. Samozrejmosťou je prístup k otvorenému ekosystému, ktorý prácu aj zábavu posúva na vyššiu úroveň ako kedykoľvek v histórii.

Značky: