Ide o doteraz najväčšiu akvizíciu Samsungu.

Spoločnosť Samsung Electronics oficiálne oznámila, že kupuje firmu Harman International Industries, ktorú väčšina z vás pravdepodobne pozná v súvislosti s produktami značiek JBL, Harman Kardon a ďalších. Harman patrí medzi lídrov aj v segmente automobilových technológií a práve toto odvetvie generuje 2/3 jeho ziskov. Či už ide o informačno-zábavné systémy do áut alebo technológie prepojených vozidiel, jeho produkty a služby sa používajú vo viac ako 30 miliónoch automobilov, vrátane značiek BMW, Toyota či Volkswagen.

Samsung bude chcieť vďaka novej akvizícii expandovať na tieto trhy. Spoločnosť verí, že predstavujú atraktívnu príležitosť pre rast biznisu. Faktom je, že mnohí výrobcovia automobilov dnes vyvíjajú technológie pre bezpečnejšiu jazdu, prepojenie so smartfónom atď. Priestor pre nový softvér, služby a produkty tu určite je. Samsung vytvoril svoju automobilovú divíziu pred rokom, jej cieľom je vyrábať spotrebnú elektroniku a riešenia pre vozidlá.

Samsung zaplatí za jednu akciu spoločnosti Harman 112 dolárov, celková výška akvizície tak dosiahne hodnotu až 8 miliárd dolárov. Obchod musia schváliť regulačné úrady, oficiálne by ho mali uzavrieť v polovici budúceho roka.

Zdroj: Reuters

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit

Nechajte nám správu