Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Tento ľahký tyčový vysávač ponúka jednoduchšie upratovanie a fantastickú použiteľnosť vďaka najpokročilejším AI technológiám v tejto kategórii

Spoločnosť Samsung Electronics dnes oznámila, že sa chystá uviesť na globálny trh Samsung Bespoke Jet™ AI, svoj doteraz najvýkonnejší akumulátorový tyčový vysávač so sacím výkonom až 280 W[1], s vylepšenou samočinnou vysýpacou stanicou All-in-One Clean Station™ a s funkciami s umelou inteligenciou (AI). Vysávač Bespoke Jet™ AI bude dostupný v Českej republike a na Slovensku od augusta 2023 za odporúčanú maloobchodnú cenu 1 399 eur.

Bespoke Jet™ AI bude ponúkaný s výkonom 250 nebo 280 W[2] a vo dvoch nadčasových farbách Bespoke: Satin Black (saténová čierna) a Satin Greige (saténová šedobéžová) [3].

„Vysávač Bespoke Jet™ AI je vďaka svojmu mimoriadnemu saciemu výkonu a upratovacím funkciám s podporou umelej inteligencie, ktoré sa dokážu automaticky prispôsobiť každému prostrediu, vhodný pre ľubovoľný životný štýl,“ povedal Junwha Lee, výkonný viceprezident a vedúci tímu Customer Experience Business divízie digitálnych spotrebičov spoločnosti Samsung Electronics. „S Bespoke Jet™ AI prináša spoločnosť Samsung šikovný akumulátorový tyčový vysávač, ktorý umožňuje ľuďom bývať aj upratovať na špičkovej úrovni.“

Akumulátorový tyčový vysávač Samsung s doteraz najvyšším výkonom a výdržou

Bespoke Jet™ AI je vybavený motorom HexaJet s maximálnym príkonom 730 W a účinnosťou 52 %. To umožňuje dosiahnuť sací výkon až 280 W, čo je o 25 % viac v porovnaní s predchádzajúcim modelom[4]. Tento doposiaľ najvýkonnejší motor u vysávačov Samsung je s hmotnosťou iba 150 g zároveň mimoriadne ľahký, čo umožňuje ľahké a pohodlné upratovanie.

Aby bolo možné upratovať dlhšie bez nutnej prestávky na nabíjanie, ponúka Bespoke Jet™ AI až 100 minút používania, čo je najdlhšia doba prevádzky na jedno nabitie batérie zo všetkých akumulátorových tyčových vysávačov Samsung. Jeho 4 500 mAh batéria má o 80 % vyššiu kapacitu než predchádzajúci model a bola optimalizovaná tak, aby si zachovala 70 % svojej kapacity aj po 500 pracovných cykloch[5].

Pre vysávač Bespoke Jet™ AI je k dispozícii aj sada kief a ďalšieho príslušenstva. Kefa Active Dual Brush ponúka efektívne upratovanie všetkých typov podláh a vstavané LED osvetlenie pre vysávanie prachu v tmavých kútoch, zatiaľ čo kefa Slim LED Brush+ má vysoko manévrovateľnú konštrukciu a tiež LED osvetlenie pre efektívne upratovanie horšie dostupných miest. Pre pohodlnejšie ukladanie prístroja a jeho nástavcov slúži kolíska na príslušenstvo, ktorá umožňuje uložiť prístroj na ľubovoľné miesto.

Šikovné upratovanie s funkciami umelej inteligencie sa stáva výnimočným zážitkom

Vďaka úplne novému AI upratovaciemu režimu s technológiou AI Optimum Tech spoločnosti Samsung umožňuje Bespoke Jet™ AI efektívnejšie upratovanie s prispôsobením rôznym prostrediam. Bespoke Jet™ AI je prvým akumulátorovým tyčovým vysávačom, ktorého AI funkcie boli overené poprednou nezávislou vedeckou organizáciou UL Solutions. Režim AI Cleaning dokáže určiť typ podlahy a zaistiť jej optimálne čistenie pri maximálne efektívnej spotrebe energie batérie.

V režime AI Cleaning vysávač Bespoke Jet™ AI najprv zistí aktuálnu záťaž kefy pomocou senzorov pohybu pri saní a tiež tlak vzduchu pomocou senzorov tlaku. Tieto údaje sú následne analyzované, aby sa zistil typ práve upratovaného povrchu, a výsledný algoritmus bude automaticky použitý na zaistenie optimálneho sacieho výkonu a rýchlosti kefového valca[6].

Režim AI Cleaning vysávača Bespoke Jet ™ AI dokáže znížiť spotrebu energie batérie až o 14 % a pri použití s kefou Active Dual Brush môže zvýšiť manévrovacie schopnosti až o 6 %. Pri použití s kefou Slim LED Brush+ je možné znížiť spotrebu energie batérie až o 21 % a

zvýšiť manévrovateľnosť až o 8 %[7].

Okrem režimu AI Cleaning si môžu používatelia pomocou funkcie SmartThings a pripojenia Smart Wi-Fi prispôsobiť vysávač Bespoke Jet™ AI a jeho funkcie podľa svojich potrieb a zároveň udržovať jeho špičkový výkon vďaka funkcii inteligentnej autodiagnostiky, aby dosiahli maximálnu efektivitu upratovacích prác.

Hygienickejšie používanie s vylepšenou stanicou All-in-One Clean Station™

Vylepšená vysýpacia stanica All-in-One Clean Station™ vysávača Bespoke Jet™ AI využíva na rýchlejšie a hygienickejšie upratovanie technológiu Air Pulse slúžiacu na automatické vyprázdňovanie prachového koša. Technológia Air Spin Edge™ stanice All-in-One Clean Station pritom roztočí lopatky odprašovača rýchlosťou až 1 000 otáčok za minútu, aby sa odstránil nazbieraný odpad, vrátane všetkých zostávajúcich vlasov, ktoré mohli uviaznuť v mriežke prachového koša.

Vysýpacia stanica All-in-One Clean Station™ po každom vysypaní automaticky uzavrie svoj kryt a ponúka výkonnejší systém na odstraňovanie nečistôt s 99,999% viacvrstvovým filtračným systémom na zachytenie jemného prachu a dokonalejšie odstraňovanie až 99 %[8]  vlasov pre účinnejšie vyprázdňovanie prachového koša.

Uvedenie nového vysávača Bespoke Jet™ AI znamená, že spoločnosť Samsung sa usiluje o rozširovanie svojej prítomnosti na svetovom trhu tyčových vysávačov a ponúka preto používateľom viac riešení, ktoré kombinujú prémiový dizajn s pohodlným používaním.

Ak sa chcete dozvedieť viac o tom, ako Bespoke Jet™ AI pomáha ľuďom vďaka šikovnému, výkonnému a komplexnému upratovaniu s predĺženou dobou prevádzky, jednoduchou ovládateľnosťou a hygienickým vyprázdňovaním prachového koša, navštívte stránky Samsung.com.


[1] Na základe testov Korea Testing Laboratory podľa normy IEC62885-4: 2020. Merané na vstupe nemotorizovaného nástavca, s prázdnym prachovým košom, v režime Jet Mode a s plne nabitou veľkokapacitnou batériou.

[2] Bespoke Jet™ AI s výkonom 280 W bude k dispozícii v Austrálii, Európe a USA. Bespoke Jet™ AI s výkonom 250 W bude k dispozícii iba v Austrálii.

[3] Model vo farbe Satin Black bude dostupný celosvetovo a model vo farbe Satin Greige bude dostupný v Austrálii a USA (Amazon).

[4] V porovnaní s 210 W sacím výkonom modelu Bespoke Jet.

[5] Zachováva si 70 % kapacity po 500 cykloch používania na základe kapacity batériového bloku (4500 mA). 1 cyklus: Úplné vybitie po úplnom nabití (100 % až 0 %). Výsledky sa môžu líšiť podľa použitia. Na základe interného testovania.

[6] Nastavenie rýchlosti kefového valca sa týka len nástavca Jet Dual.

[7] Na základe interného testovania pri použití kefy Active Dual Brush na podlahách podľa celosvetovo priemerného pomeru typov – drevená podlaha 76 % a koberec 24 %. Dosahuje rovnaký čistiaci výkon ako režim Mid s rozdielom v účinnosti čistenia max. 2 % v súlade s normami IEC 62885-2 Cl. 5.1 a 5.3. Výdrž batérie bola meraná na základe skutočného množstva energie spotrebovanej pri používaní vysávača po dobu 35 minút od stavu plného nabitia. Manévrovateľnosť vychádza zo skutočne nameranej hodnoty v súlade s normou IEC 62885-2 CL. 7.3.9. Výsledky sa môžu líšiť podľa aktuálnych podmienok použitia. Pri použití kefy Slim LED Brush+ môžu byť výsledky iné.

[8] Na základe interného testovania. Účinnosť odstraňovania vlasov sa meria porovnaním hmotnosti prachového koša pred a po nasatí vlasov, až do dosiahnutia maximálneho naplnenia a vyprázdnenia pomocou vysýpacej stanice Clean Station. Výsledky sa môžu líšiť podľa aktuálnych podmienok použitia.

Značky: