Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nové modely monitorov, ktoré demonštrujú vedúce postavenie spoločnosti Samsung Electronics v tomto odvetví, budú predstavené tento týždeň na svetovej výstave technologických noviniek CES 2022 v Las Vegas. Nový rad monitorov rôznych typov s úžasnou kvalitou obrazu a intuitívnymi funkciami dáva zákazníkom väčšiu možnosť výberu monitora, ktorý bude presne vyhovovať ich potrebám.

Portfólio monitorov pre rok 2022 poskytuje tie najlepšie podmienky pre prácu, hranie alebo zábavu v domácom prostredí. Najnovšie monitory Samsung obsahujú funkcie pre intenzívne hranie hier, profesionálnu tvorbu obsahu, jednoduchšiu kancelársku prácu a jednoduché ovládanie. Medzi ne patrí panel s podsvietením Quantum Mini LED s technológiou HDR 2000 pri rade Odyssey, všestranne využiteľná obrazovka s inteligentnými funkciami v sérii Smart a komfortná ergonómia v monitoroch s vysokým rozlíšením.

„Modelový rad monitorov Samsung pre rok 2022 predstavuje novú generáciu inovácií s ponukou, ktorá spĺňa požiadavky súťaživých hráčov, profesionálnych dizajnérov a všetkých ostatných,“ povedal Hyesung Ha, výkonná viceprezidentka divízie Visual Display Business spoločnosti Samsung Electronics. „Keďže svet práce a zábavy sa neustále vyvíja, sme radi, že môžeme rýchlo reagovať a dodávať monitory, ktoré neustále zlepšujú pracovné prostredie a zážitok používateľov v pohodlí ich domácností.“

Monitor Odyssey Neo G8

32″ monitor Odyssey Neo G8 (názov modelu: G85NB) odštartuje novú etapu inovácií herných monitorov. Ide o prvý zakrivený monitor na svete (1000R) s rozlíšením 4K (3 840 × 2 160), obnovovacou frekvenciou 240 Hz a dobou odozvy 1 ms (GtG), ktorý ponúka ohromujúcu kvalitu obrazu pre najnáročnejších hráčov počítačových hier. Môže sa pochváliť podsvietením Quantum Mini LED a technológiou Quantum HDR 2000 so špičkovým jasom 2 000 nitov a statickým kontrastným pomerom 1 000 000 : 1, čím zvýrazňuje aj tie najjemnejšie detaily herného sveta a prehlbuje zážitok hráčov.

Nový Odyssey Neo G8 nadväzuje na dizajn modelu Odyssey Neo G9 a jeho elegantný biely zovňajšok upúta pozornosť, aj keď je vypnutý. Podsvietenie CoreSync na zadnej strane monitora dokáže rozpoznať farby na obrazovke a premietať ich do okolia, čím hráčov ešte viac vtiahne do herného prostredia.

Smart monitor M8

32″ Smart monitor M8 (názov modelu: M80B) je približne o tri štvrtiny tenší ako predchádzajúci model s extrémne malou hrúbkou 11,4 mm. Jeho priestorovo úsporný, sofistikovaný dizajn v teplej bielej farbe, ktorý dokonale zapadne do každého interiéru, ocenia najmä tí, ktorí si potrpia na štýlové vybavenie domácnosti. Vynikajúci UHD panel pokrýva 99 % farebného gamutu sRGB a dokáže zobraziť 1,07 miliardy farieb pri jase 400 nitov, takže dokáže reprodukovať akékoľvek video, dokument alebo fotografiu s absolútnou vernosťou.

Priamo v monitore sú zabudované aplikácie Smart TV a aplikácie pre podporu produktivity, ktoré umožňujú jednoducho prepínať medzi zábavou a prácou. Slúži aj ako rozbočovač na ovládanie ekosystému pripojených zariadení SmartThings bez toho, aby ste museli zapínať počítač. 32″ Smart  monitor M8 je ideálny aj na prácu na diaľku. Je vybavený nastaviteľnou magnetickou kamerou SlimFit Cam pre videohovory s vysokou kvalitou obrazu. Zabudovaná aplikácia Video Call podporuje najpopulárnejšie komunikačné platformy vrátane Google Duo. Smart monitor M8 slúži aj ako jednoduchá dokovacia stanica s portom USB-C, ktorý umožňuje 65 W nabíjanie pripojeného notebooku.

Monitor S8 s vysokým rozlíšením

Monitor Samsung S8 s vysokým rozlíšením (názov modelu: S80PB) je k dispozícii vo veľkostiach 27″ a 32″. Ponúka vysokokvalitný obraz v rozlíšení UHD pre profesionálnych tvorcov a dizajnérov, ktorí pri práci v kancelárii alebo doma potrebujú najvyššiu úroveň presnosti. Monitor S80PB zobrazuje až 98 % farebného gamutu DCI-P3, čím poskytuje výnimočne širokú škálu bohatých a presne odstupňovaných farieb. Vďaka technológii VESA Display HDR™ 600 ponúka pohlcujúci zážitok zo sledovania s obsahom zobrazeným presne tak, ako to zamýšľali tvorcovia. Je to prvý monitor na svete, ktorý získal certifikáciu Glare Free od UL (Underwriter Laboratories), a to vďaka technológii Matte Display, ktorá obmedzuje odraz svetla aj bez použitia tieniaceho krytu monitora, aby používateľov pri práci nič nerušilo.

Oba modely sú vybavené 90 W nabíjacími portami USB-C a portami LAN. Používatelia si tak môžu vytvoriť jednoduchú pracovnú stanicu, ktorá dokáže nabíjať notebooky a mobilné zariadenia bez potreby ďalšej dokovacej jednotky.

Monitor má stojan, ktorý umožňuje nastavenie výšky, sklonu, otáčania do strán alebo vertikálne otáčanie, a podporuje aj uchytenie podľa normy VESA, takže ho možno namontovať v akomkoľvek prostredí.

Na Slovensku budú tieto monitory dostupné v priebehu roka 2022. Ich odporúčané maloobchodné ceny ešte neboli stanovené.

Viac informácií vrátane obrázkov alebo videí produktov, ktoré spoločnosť Samsung predstaví na veľtrhu CES 2022, nájdete na stránke news.samsung.com/global/ces-2022.  

Viac informácií nájdete na stránke https://displaysolutions.samsung.com/main/index.