Funkcia bude na začiatku dostupná exkluzívne v Kórei.

Spoločnosť Samsung už nejaký čas pracuje na podpore merania krvného tlaku. Počas roka 2019 bolo spustené obmedzené testovanie tejto funkcie pre pôvodné Watch Active a teraz, približne o rok neskôr, spoločnosť oznámila, že juhokórejská vláda schválila novú aplikáciu Health Monitor. Je schopná zaznamenať krvný tlak zatiaľ iba s modelom hodiniek Watch Active2. Táto funkcia bude dostupná v krajine v treťom štvrťroku 2020 a neskôr sa rozšíri aj na ďalšie modely Galaxy Watch.

Na rozdiel od pomerne jednoduchého merania pulzu je presnejšie odčítanie krvného tlaku ťažšie. Ak chcete dosiahnuť čo najlepšie výsledky, je potrebné trikrát kalibrovať hodinky pomocou tradičného tlakomeru. Na základe týchto informácií môžu hodinky odčítavať krvný tlak pomocou analýzy pulzných vĺn, ktorá je sledovaná prostredníctvom snímača srdcovej frekvencie. Kalibrácia sa musí opakovať najmenej každé štyri týždne, aby sa zabezpečila čo najvyššia presnosť.

Aj keď aplikácia nedovolí vzdať sa úplne klasického tlakomeru, život ľuďom, ktorí sú odkázaní na nepretržité merania, výrazne uľahčí sledovanie zdravia, a to aj vďaka vstavaným grafom a štatistikám Health Monitoru.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

6 najlepších športových funkcií inteligentných hodiniek Samsung Galaxy Watch Active2

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.